Σε καθημερινά βάση πλέον, λίγο μετά τις εννιά το βράδυ, τα μικρά αρκουδάκια, κυκλοφορούν ανενόχλητα στους δρόμους του Μετσόβου, αναζητώντας τροφή.

Η περίθαλψή τους, από την αρμόδια οργάνωση Καλλιστώ, βρίσκει, προς το παρόν, μπροστά της γραφειοκρατικά εμπόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι των περιοχών, όπου κάνουν την εμφάνισή τους τα συμπαθή θηλαστικά, έχουν ενημερώσει τους υπεύθυνους για τις καθημερινές επισκέψεις που δέχονται, αλλά όπως δήλωσε στο epiruspost.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Καλλιστώ», Γιώργος Θεοδωρίδης, θα πρέπει να συσταθεί ομάδα άμεσης επέμβασης.

Κάτι τέτοιο ορίζεται από Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2014 και στην οποία περιλαμβάνεται πρωτόκολλο αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων.

Όταν συγκροτηθεί η Ομάδα αυτή, αναμένεται να λυθούν τα χέρια των επιστημώνων, προκειμένου να αποφανθούν… τι μέλλει γενέσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας έχει αναφερθεί και παρουσία ενήλικης αρκούδας στην περιοχή του Μετσόβου, πέρα από τα μικρά αρκουδάκια», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης για να συμπληρώσει ότι η «Καλλιστώ» έχει αποστείλει φυλλάδιο με οδηγίες προς το δασαρχείο.

Μεταξύ άλλων, στο ενημερωτικό υλικό επισημαίνεται ότι οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ταΐζουν τα μικρά, ούτε να αφήνουν απορρίμματα σε ανοιχτούς και εύκολα προσβάσιμους κάδους.

Μέχρι να βρεθεί λύση, πάντως, είναι σίγουρο ότι τα αρκουδάκια θα συνεχίζουν να αποτελούν τη μασκότ του Μετσόβου.

Με πληροφορίες από το epiruspost.gr

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης