Το φως της δημοσιότητας είδαν το βράδυ της Τετάρτης βίντεο-ντοκουμέντο με τη στιγμή του προπηλακισμού του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια δείπνου του σε εστιατόριο των Εξαρχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε. Δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια. Φύγε από εδώ και μην ξαναγυρίσεις. Να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνουν οι συνάδελφοί σου»Ομάδα νεαρών, σε έντονο ύφος, απαιτεί από τον κ. Βαρουφάκη να απομακρυνθεί από την περιοχή, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, δεν είναι μέρος που απευθύνεται σε πολιτικούς.

«Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε. Δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια. Φύγε από εδώ και μην ξαναγυρίσεις. Να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνουν οι συνάδελφοί σου», είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούγονται κατά τη διάρκεια της έντασης.

Προσερχόμενος το πρωί της Τετάρτης στο κτήριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε ευγενικά να κάνει κάποια δήλωση για το περιστατικό, ενώ εν συνεχεία εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

 Δείτε τα βίντεο με τη μικροένταση που δημιουργήθηκε:

Αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα

Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων έπειτα από τον προπηλακισμό του υπουργού Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης καταδίκασε το περιστατικό, σημειώνοντας ωστόσο: «Βλέπω μια προσπάθεια ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης να πάει στον Βαρουφάκη λες και δρούσε μόνος του… Είναι πολιτικές της κυβέρνησης που εξειδικεύει ο κ. Βαρουφάκης. Η κυβέρνηση αποψίλωσε τον Βαρουφάκη».

«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία», σχολίασε το ΚΚΕ αναφερόμενο στο συμβάν.

Για μία «άκρως φασιστική και αποκρουστική ενέργεια» έκανε λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Δεν έχει την παραμικρή σημασία αν οι δράστες προέρχονται από μία μικρή μειοψηφία ή όχι», πρόσθεσε και τόνισε ότι «η βία και η βαναυσότητα δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, όπου το μόνο μέτρο είναι ο διάλογος και δείκτης Πολιτισμού ο σεβασμός στην άποψη του άλλου».

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης