Ο Δημήτριος Κάππας, αθλητής της χιονοδρομίας που προετοιμαζόταν για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι, βρέθηκε θετικός στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο αθλητής ανήκε στην προ- ολυμπιακή ομάδα και ήταν ένας από τους επίλεκτους, υποψήφιους αθλητές για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομοσπονδία χιονοδρομίας και η ελληνική ολυμπιακή επιτροπή πήραν φέτος την απόφαση να πραγματοποιήσουν ελέγχους στους αθλητές, πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως. Έτσι εξετάστηκε αιφνιδιαστικά ο αθλητής, ο οποίος διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος, ότι είχε καταναλώσει γνωστό αναβολικό.

Μάλιστα, ο ίδιος αρνήθηκε να εξεταστεί το δεύτερο δείγμα του.

Με ανακοίνωσή της η ελληνική ομοσπονδία χιονοδρομίας αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ε.Ο.Χ., σε συνεργασία με την Ε.Ο.Ε., είχε ζητήσει από το ΕΣΚΑΝ να προβεί σε αυστηρούς ελέγχους στους αθλητές – μέλη των Προ-ολυμπιακών ομάδων του Σότσι 2014. Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώθηκε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της χιονοδρομίας εξευρέθηκε Έλληνας αθλητής να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η Ε.Ο.Χ. καταδικάζει και καταπολεμά τέτοιου είδους φαινόμενα και πρόκειται, τον συγκεκριμένο αθλητή, να τον παραπέμψει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά που δυσφήμισε τη χιονοδρομία και πρόσβαλε τις προσπάθειες όλων των χιονοδρόμων αθλητών, που καθημερινά ασκούνται με σκληρές προπονήσεις σε αντίξοες καιρικές συνθήκες χάριν της άθλησης και του αθλητικού ιδεώδους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης