Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από την -καταδρομικού τύπου- επίθεση μαυροφορεμένων μοτοσικλετιστών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» που βρίσκεται επί της οδού Μαρίνου Αντύπα στην περιοχή της Ηλιούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντα με καταγγελίες των ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, περί τα 50 άτομα, φορώντας μαύρα μπλουζάκια, φωνάζοντας παράλληλα “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”, επιτέθηκαν στον κόσμο, μεταξύ αυτών παιδιά, και ξυλοκόπησαν κάποιους που αντιστάθηκαν. Ένας πολίτης τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο). Εν συνεχεία οι επιδρομείς, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που συνομίλησε το zougla.gr, επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και αφού πέταξαν φυλλάδια με ακροδεξιό περιεχόμενο, αποχώρησαν από το σημείο.

Kαταγγελία αυτόπτη μάρτυρα στο zougla.gr:

«Ο φασισμός δεν θα βρει πάτημα στην Ελλάδα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν ομάδες μοτοσικλετιστών ξυλοκοπούν ανήλικους το να απέχουν οι καθηγητές και οι γονείς από την καταδίκη περιστατικών αποτελεί ξεφτίλα για την κοινωνία. Το “ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ” δεν θα κλείσει, θα γιγαντωθεί και ο φασισμός δεν θα έχει πάτημα στην Ελλάδα. Πέταξαν φυλλάδια της Χ.Α. και αποχώρησαν», αναφέρει μέλος του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το “ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ” έγινε για τρίτη φορά στόχος μελών του ακροδεξιού χώρου.

Το zougla.gr επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλο, ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο έως ότου ενημερωθεί επίσημα από την αστυνομία για το συμβάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης