Με ελπίδα η νέα χρονιά να βρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και σταθερότητας μακριά από μνημόνια και νέα μέτρα, οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα γιορτάζουν την έλευση του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχόμαστε για όλους και τον καθένα ξεχωριστά να είναι γεμάτη με υγεία, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη και χαρά.

Πώς υποδέχθηκε η Αθήνα το 2014

Η Αθήνα γιόρτασε τον ερχομό του νέου χρόνου στο Θησείο με ένα «φεστιβάλ μέσα στην πόλη» όπως το ονόμασε ο Δήμος Αθηναίων. Αποκορύφωμα του αθηναϊκού ρεβεγιόν ήταν η κεντρική εκδήλωση στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου, κάτω από την Ακρόπολη. Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ευχήθηκε το 2014 να είναι μία χρονιά ελπίδας και με τη φυγή του 2013 να απαλλαγούμε και από τα προβλήματα.

Έτσι, η υποδοχή του Νέου Έτους με πυροτεχνήματα, έγινε υπό τους ήχους των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και των υπόλοιπων ομάδων κρουστών, ταυτόχρονα με τα κάλαντα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε τον Νίκος Πορτοκάλογλου, τη Γιώτα Νέγκα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τους σολίστ Μ. Ψύρρα, Λ. Μεσσήνη, Ελένη Πέτα και Βασίλη Λέκκα να τραγουδήσουν τα κάλαντα. Στη σκηνή παρέμεινε ο Νίκος Πορτοκάλογλου και στη 1.00 τα ξημερώματα ακολούθησαν οι Γιώτα Νέγκα και Γεράσιμος Ανδρεάτος.



Η Αθήνα υποδέχθηκε το 2014





Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη σκηνή του Δήμου Αθηναίων




Εξάλλου, από το μεσημέρι παρέες μουσικών και θεατρίνων έκαναν την εμφάνισή τους, ξαφνιάζοντας τον κόσμο μέσα από μία αναπάντεχη και διαφορετική σε κάθε μέρος δράση, με σκοπό να συγκλίνουν τα δρώμενα από την περιφέρεια προς το κέντρο, οδηγώντας όλους στην κεντρική σκηνή στο Θησείο.

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου είχε ως εξής:

Πλατεία Συντάγματος

20.00 Χορωδία Δήμου Αθηναίων

21.00 Stringless (φωνητικό σχήμα- a capella)

Πεζόδρομος Ερμού (Θησείο)

20.00 Big Band Δήμου Αθηναίων & ο Μίμης Πλέσσας

21.00 Mode Plagal (Jazz-Fusion)

Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

20.00 Encardia

21.00 Muchatrela

22:00 Σύνολο κρουστών «Ηχόδραση» Νίκου Τουλιάτου σε μουσική πορεία από την
Δ. Αρεοπαγίτου προς την Κεντρική Σκηνή

22.00 Σύνολο κρουστών Batuca σε μουσική πορεία από την Ερμού μέχρι την Κεντρική Σκηνή
Κεντρική Σκηνή Θησείο

22.00 Φιντέ Κοκσαλ, Νάσος Σωπίλης και μουσικό σχήμα

22.20 Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Σολίστ: Μ. Ψύρρας, Λ. Μεσσήνη, Ελένη Πέτα και Βασίλης Λέκκας

Ο Βασίλης Λέκκας στη σκηνή του Δήμου Αθηναίων – Ένα από τα τελευταία τραγούδια του 2013 το τραγούδι της πόλης διά χειρός Μάνου Χατζιδάκη: «Αθήνα»



Γεύμα αγάπης από τον Δήμο Αθηναίων

Εν τω μεταξύ, το παραδοσιακό πλέον εορταστικό τραπέζι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στρώνει και φέτος το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Τα γεύματα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα δοθούν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69) στις 13.00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, 1ης Ιανουαρίου 2014.

«Όπως κάθε χρόνο, με το εορταστικό μενού και τα συνήθη παραδοσιακά εδέσματα, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης θα γιορτάσουν, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη γέννηση του Θεανθρώπου και τη νέα χρονιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων στην οποία υπογραμμίζεται ότι «η Αθήνα, ο δήμος και οι κάτοικοί της διατηρούν με αίσθημα αλληλεγγύης τον ανθρώπινο χαρακτήρα και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της ελληνικής πρωτεύουσας».

Πάντως, Για τους αστέγους της Αθήνας, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στα χρόνια της κρίσης, η βραδιά που σηματοδοτεί τη μετάβαση στο νέο έτος, είναι μια βραδιά όπως οι άλλες του χειμώνα. Μια γωνιά, που δεν την πιάνει ο αέρας, δυο κουβέρτες για προστασία από το κρύο και αδιαφορία για τα βλέμματα των περαστικών.









Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης