Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στα εγκαίνια της Πινακοθήκης Γεωργίου Ν. Βογιατζόγλου «ΣΠΑΡΤΗ», στη Νέα Ιωνία.

Η πρύτανης Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η πρύτανης Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της καινούργιας Πινακοθήκης,ούσα μάλιστα διπλά συγκινημένη, αφού και η ίδια είναι μικρασιατικής καταγωγής.

«Κάποιοι αγοράζουν έργα τέχνης κάνοντας επενδύσεις χρηματιστηριακές και άλλοι, όπως ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου, αγοράζουν συγκινήσεις και βιώματα αισθητικής.

Η προσφορά της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου σε γειτονιά προσφυγική και όχι στο κέντρο είναι έργο όχι μόνο πολιτισμού και πλούτου αλλά και υπέρτατης αρετής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα Σπάρτη, που αναφέρεται φυσικά στη Σπάρτη Πισιδίας, μια αλησμόνητη πατρίδα , είναι κι αυτό δείγμα μιας προγονικής αρετής», είπε η ίδια, χαιρετίζοντας την κίνηση του Γιώργου Βογιατζόγλου, ο οποίοςΟ Γιώργος Βογιατζόγλου μετά από 30 χρόνια συλλεκτικής δράσης αποφάσισε να δημιουργήσει την Πινακοθήκη στη γενέτειρά του, με σκοπό να προσφέρει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις στους πολίτες της Νέας Ιωνίας.

Τα γεμάτα ενέργεια και δύναμη έργα του Αλέκου Κυραρίνη, αποτελούν την πρώτη έκθεση της Πινακοθήκης Γεωργίου Ν. Βογιατζόγλου, την οποία θα ακολουθήσουν σταδιακά αφιερώματα σε νέους καλλιτέχνες της συλλογής, πριν την ολοκλήρωση του εκθεσιακού χώρου για τη στέγαση της μόνιμης συλλογής.

«Η Πινακοθήκη, σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί επίσης μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μια δέσμη πολιτιστικών εκδηλώσεων ανοικτές και με ελεύθερη είσοδο» ανέφερε ο συλλέκτης, χαιρετίζοντας τοκοινό των εγκαινίων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, η διευθύντρια της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου, Ελένη Κυπραίου, ο Αλέκος Φασιανός, ο Μανώλης Χάρος, κ.ά.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης