Τα… εν πολλαίς αμαρτίες εξοπλιστικά προγράμματα επί των ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου στέλνουν στο σκαμνί ακόμη πέντε κατηγορουμένους για τις μίζες που φέρονται να διακινήθηκαν στην υπόθεση της αγοράς των TORM1.

Πρόκειται για σκέλος της μεγάλης υπόθεσης των ΤΟRM1 που αφορά τη διακίνηση μέρους των παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1, μέσω της εταιρίας CLAVIS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου και διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας από τον ανακριτή Διαφθοράς ως προς τον Γιώργο Γιαννόπουλο, πρόεδρο της Επιτροπής Αντισταθμιστικών (1999 – 2000), αναφορικά με τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η δικογραφία αφορά τις μίζες περίπου 90 εκ. ευρώ που δόθηκαν κατά την αγορά των TORM1, μέσω της εταιρίας CLAVIS, την οποία φέρεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Καμάρης. Σύμφωνα με την κατηγορία, η εν λόγω εταιρεία θεωρείται ότι ήταν «συμφερόντων Σμπώκου» ενώ τη διαχείρισή της φέρονται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Eπίσης, με βούλευμα, παύει -λόγω θανάτου- η ποινική δίωξη σε βάρος του Βλ. Καμπούρογλου, του επιχειρηματία που είχε βρεθεί νεκρός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα τον Οκτώβριο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης