Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι χθες σκότωσαν τον Βασίλη Στεφανάκο, πυροβολώντας τον με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Οι υπαίτιοι της δολοφονίας φαίνεται πως είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να ενεργήσουν. Έτσι και έπραξαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπαίτιοι της δολοφονίας φαίνεται πως είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να ενεργήσουνΉταν χθες περίπου στις 19.00, όταν ο Βασίλης Στεφανάκος έβγαινε έξω από το κτήριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στη λεωφόρο Αθηνών 302, στο οποίο τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο, ενώ χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Εκείνη την ώρα ο ίδιος ήταν χωρίς συνοδεία και αυτό το γεγονός, ως φαίνεται, υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για ό,τι ακολούθησε.

Κατά πληροφορίες, το θύμα βγήκε νωρίτερα, με τον συνοδό του να τον ακολουθεί, αλλά πιο πίσω, κι έτσι για λίγα δευτερόλεπτα ο Β. Στεφανάκος έμεινε «ακάλυπτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λίγα αυτά δευτερόλεπτα «εκμεταλλεύθηκαν» οι δράστες, οι οποίοι τον γάζωσαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Τα κίνητρα της δολοφονίας, κατά τους αστυνομικούς, παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες έδειξαν ότι οι δράστες απομακρύνθηκαν προς τον Ασπρόπυργο με μια λευκή μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί στην περιοχή της Ηλιούπολης τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία, όπως για παράδειγμα οι τουλάχιστον 26 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος και τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας. Τα στοιχεία που θα εξεταστούν καθώς και οι μαρτυρίες που θα λάβει η αστυνομία από συνεργάτες και συγγενείς του Βασίλη Στεφανάκου ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το χρονικό της δολοφονίας

Νεκρός έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (στις 19.10) ο Βασίλης Στεφανάκος. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι η δολοφονία έγινε ως εξής: το θύμα βγήκε από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία και κατευθυνόταν προς το θωρακισμένο αυτοκίνητό του μάρκας BMW, όταν μια μηχανή λευκού χρώματος, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, φορώντας κράνη, τον προσέγγισε. Ο Στεφανάκος άνοιξε την πόρτα του οδηγού και τότε ένας εκ των εκτελεστών άνοιξε με τη σειρά του την πόρτα του συνοδηγού και τον γάζωσε.

Πληροφορίες από την αστυνομία υποστηρίζουν ότι το καλάσνικοφ προηγουμένως ήταν καλά κρυμμένο σε μια θήκη κιθάρας. Στο σημείο αυτό υπάρχει μια σύγχυση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκτελεστές φορούσαν κράνη, αλλά στη συνέχεια οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν διαπιστώσει ότι τη στιγμή της εκτέλεσης οι δύο επιβαίνοντες στη λευκή μηχανή τύπου Tiger Triumph δεν φορούσαν κράνη, οπότε συνάγεται το συμπέρασμα πως ενδεχομένως οι δύο εκτελεστές να ήταν ξένης καταγωγής.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι εκτελεστές εκμεταλλεύθηκαν το στιγμιαίο κενό ασφαλείας γύρω από τον Στεφανάκο που δημιουργήθηκε αιφνιδίως, αφού το θύμα κατέβηκε -ως φαίνεται- προς το αυτοκίνητό του χωρίς την άμεση προστασία τουλάχιστον του δεύτερου προσωπικού του φρουρού.

Από αυτήν τη λεπτομέρεια οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα πως οι εκτελεστές παρακολουθούσαν επί μακρόν το θύμα τους για να διαπιστώσουν τα κενά ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν κι άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης