Την ώρα που δικάζεται στο Εφετείο Αθηνών ο Τάσος Θεοφίλου με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία τράπεζας στην Πάρο και στην οργάνωση Συνομοσία Πυρήνων της Φωτιάς, λίγα μέτρα παραπέρα στον Άρειο Πάγο απολογήθηκαν τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στη δίκη του, που ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου, ο Τάσος Θεοφίλου υποστηρίζει πως δεν βρέθηκε το DNA του στο κινητό και στο φουλάρι που άφησε πίσω του ένας δράστης της ληστείας, όπως επίσης και κανένα αποτύπωμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το σκέλος των κατηγοριών για συμμετοχή στους «Πυρήνες» ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η μόνη του σχέση είναι η φιλία του με τον Κώστα Σακκά από το 2002 όταν ήταν συμφοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλληλέγγυοι αντιεξουσιαστές, γύρω στους ογδόντα, βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο στη γωνία Λομβαρδού και Λουκάρεως από τις εννέα το πρωί, ενώ περίπου εκατό χρυσαυγίτες βρίσκονται έξω από τον Άρειο Πάγο στην Αλεξάνδρας.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κρατούν σε κλοιό τους αλληλέγγυους αντιεξουσιαστές και υπήρξε ένταση μεταξύ τους, που όμως έληξε γρήγορα χωρίς τραυματίες.

Επίσης, στα στενά πίσω από το Εφετείο υπάρχουν πολλά μηχανάκια της ΔΙΑΣ, ασφαλίτες με πολιτικά και αρκετές κλούβες.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης