Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή του πρόεδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπου Αθανασίου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δέχθηκε τις εισηγήσεις των συνεργατών του, κατέληξε σε αυτή την επιλογή, προκειμένου με την κίνηση αυτή να σηματοδοτηθεί η προτεραιότητα της ΝΔ για κάθαρση στον πολιτικό βίο, μετά και τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τον Α. Τζοχατζόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ιστοσελίδα www.dikastes.gr αναρτήθηκαν πολλά σχόλια αναφορικά με την επιλογή του Χ. Αθανασίου, στα οποία κάνουν λόγο για χαρακτηριστική περίπτωση συναλλαγής, για συμπεριφορά απαράδεκτη και απερίγραπτη για εν ενεργεία δικαστή.

Διαβάστε μερικά από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στον συγκεκριμένο ιστότοπο:

«Τελικά αποδεικνύεται ότι τα λόγια του δ.σ. της Ένωσης για ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια του Δικαστή ήταν μόνο μεγάλα λόγια, κενά περιεχομένου και ορισμένοι χρησιμοποίησαν την ψήφο μας. Ο προηγούμενος Πρόεδρος “βολεύτηκε” σε θέση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, ο τωρινός και μάλιστα εν ενεργεία, δίχως να έχει παραιτηθεί από τη θέση του, όπως διαβάσαμε όλοι και ακούσαμε και στις ειδήσεις του MEGA συχνάζει στα γραφεία της ΝΔ και διαπραγματεύεται εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Πώς μπορεί να ξανακυκλοφορήσει στα Δικαστήρια ο ίδιος και η ομάδα του και να μιλήσει για ανεξάρτητο Δικαστή, αφού αυτοί είναι οι γαλάζιοι Δικαστές;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μεγαλύτερο πλήγμα, πιστεύω, για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ότι Ο ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ταυτίζεται εμφανώς με συγκεκριμένη πολιτική παράταξη και “διαπραγματεύεται” για τη θέση υποψήφιου βουλευτή. Θλιβερά φαινόμενα υποβάθμισης της Δικαιοσύνης, που προκαλούνται από τους ίδιους τους δικαστές».

«Ο Δικαστής οφείλει να τιμά και να σέβεται το λειτούργημά του και να μην επιτρέπει να διαδίδονται φήμες ότι συχνάζει στα γραφεία πολιτικού κόμματος και ζητά επίμονα να είναι υποψήφιος βουλευτής, πολύ δε περισσότερο δεν επιτρέπεται να πράττει κάτι τέτοιο. Αυτά συνιστούν συμπεριφορά απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη για εν ενεργεία δικαστή και δημιουργούν μεγάλη ευθύνη τόσο του ιδίου όσο και του συγκεκριμένου κόμματος, διότι έτσι δημιουργείται βάσιμα στους πολίτες η πεποίθηση για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει έτσι το κύρος της Δικαιοσύνης, ούτε να κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους Δικαστές. Όφειλε λοιπόν γνωστός Δικαστής – Συνδικαλιστής, στον οποίο αποδίδεται τέτοια συμπεριφορά με σχετικά δημοσιεύματα, είτε να έχει σπεύσει αμέσως να τα διαψεύσει (εκτός εάν διαρρέουν από τον ίδιο) είτε να έχει παραιτηθεί αμέσως από το Δικαστικό Σώμα. Και σε κάθε περίπτωση, οφείλατε εσείς οι υπόλοιποι Δικαστές – Συνδικαλιστές να έχετε ήδη αντιδράσει σε τέτοιες συμπεριφορές που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη. Περιμένουμε την απάντησή Σας».

«Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Ονόματα επί ονομάτων ακούγονται αυτές τις ώρες, μία ημέρα πριν ανακοινωθεί επίσημα από τη ΝΔ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δύο ονόματα φαίνεται να είναι σίγουρα. Του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, και του εκπροσώπου τύπου Γιάννη Μιχελάκη οι οποίοι θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ωστόσο, ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Χαράλαμπου Αθανασίου, Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος δεν αποκλείεται να μπει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Επίσης σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί και ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Τώρα, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ως δικαστικό σώμα αποτύχαμε. Αν αυτό δεν είναι χαρακτηριστική περίπτωση συναλλαγής, τι είναι;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης