Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα αλληλεγγύης στους ένστολους σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το ποσό που θα καταβληθεί στους ένστολους από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βάση του πλεονάσματος που επιτεύχθηκε το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών οι ένστολοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης ανέρχονται σε 64.065 άτομα. Από αυτούς οι 26.525 είναι αστυνομικοί, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ως εισοδηματικό όριο για τους δικαιούχους του επιδόματος καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα. Το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάσει το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014. Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές αυτές μειώνονται κατά 3,9% φέτος, ενώ έχουν ήδη μειωθεί κατά 1,1% πέρσι.

Θετικά σχόλια Παπούλια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Πολιτεία στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να λάβουν μέρος του κοινωνικού μερίσματος, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη στρατιωτική ηγεσία και τους νεοπροαχθέντες αντιστρατήγους, αντιναυάρχους και αντιπτεράρχους, τους οποίους δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και τους οποίους συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Απόδειξη είναι ότι την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, είπαμε ότι η μέριμνα του κ. πρωθυπουργού είναι αδιάκοπη και συνεχής. Έδειξε τώρα, έστω και με αυτή τη μικρή βελτίωση στις αποδοχές σας, ότι αναγνώρισε η Πολιτεία αυτή την υποχρέωση που είχε απέναντί σας, γιατί οι περικοπές που έγιναν στους μισθούς σας ήταν πολύ μεγάλες», υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.

Το επίδομα ανακοινώθηκε δια στόματος Σαμαρά

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχαν προχωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης, ύστερα από την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Τρόικα, σε δηλώσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, που περιλαμβάνει τη διανομή σημαντικού ύψους κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συμφωνία με την Τρόικα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, από τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα διαμοιραστούν σε ένα εκατομμύριο Έλληνες, ορισμένα κονδύλια θα δοθούν:

– ως έκτακτη ενίσχυση (20 εκατ. ευρώ) στις υπηρεσίες Πρόνοιας για τους αστέγους

– για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις και ασφαλισμένους, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου

– ως ενίσχυση των ενστόλων που αμείβονται με λιγότερα από 1.500 ευρώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι με την εξέλιξη αυτή προκύπτει μεγάλη ανακούφιση για τους Έλληνες πολίτες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί και για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας μας. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης