Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι οργισμένοι πολίτες πήραν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε στις 18.00 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή έγινε μέσω του Facebook. Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με τους διαδηλωτές. Mάλιστα, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Στις 20.15 η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός διαδηλωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Η σύλληψη του Αλέξανδρου)

H κάμερα της Ζούγκλας κατέγραψε καρέ-καρέ τη βίαιη σύλληψη:


(Καρέ-καρέ η σύλληψη)


(Ζημιές στο περίπτερο κατά τη βίαιη σύλληψη)


(Φοιτητές στη Λ. Αμαλίας)


(Πανό στα κιγκλιδώματα μπροστά από τη Βουλή)


(Σε κλοιό των ΜΑΤ οι διαδηλωτές)

Λίγο πριν από τις 20:00, στην πλατεία έφθασε μοτοπορεία Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου είχαν προσυγκέντρωση. Όπως κατήγγειλαν, στη διάρκεια της μοτοπορείας τους, η αστυνομία επιχείρησε να τους σταματήσει περίπου τρεις φορές.

Μετά τις 21.00 το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους αποχώρησε από τη συγκέντρωση και η Λεωφ. Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ενώ στην περιοχή παρέμεναν συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Το περασμένο Σάββατο, 2 Μαρτίου, χιλιάδες Πορτογάλοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης