Σε εξέλιξη βρίσκονται από το απόγευμα της Τρίτης έρευνες της αστυνομίας σε διαμερίσματα στα Εξάρχεια και τον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aντιτρομοκρατική κάνει φύλλο και φτερό ένα διαμέρισμα 3ου όροφου πολυκατοικίας στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την εύρεση οπλισμού στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου το οποίο είχε ενοικιαστεί και ήταν παρκαρισμένο σε ιδιωτικό πάρκινγκ στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 35χρονος φέρεται να είχε νοικιάσει στις αρχές Μαρτίου το αυτοκίνητο όπου βρέθηκε ο οπλισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Kλούβα των ΜΑΤ έξω από το διαμέρισμα επί της οδού Σκυλίτση)


(Αστυνομικοί έξω από το διαμέρισμα στα Εξάρχεια)


(Η είσοδος της πολυκατοικίας)

Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν 2 καλάσνικοφ χειροβομβίδων με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, τρεις γεμιστήρες με φυσίγγια, τρεις γεμιστήρες άνευ φυσιγγίων, δύο κουτιά σφραγισμένα με 1440 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ευρήματα σχετίζονται με έναν 35χρονο που είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2005 για κλοπή ασπίδων και εξοπλισμού από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συμπλοκών, υπόθεση για την οποία είχε παραμείνει προσωρινά κρατούμενος επί 12 μήνες. Ωστόσο, ενώ αρχικά οι κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα, τελικά, το δικαστήριο τον καταδίκασε για ένα πλημμέλημα, για οπλοκατοχή (καθώς βρέθηκαν φυσίγγια στην κατοχή του). Επίσης φέρεται να είχε συλληφθεί και για κλοπή στο ταμείο του «Rock Wave Festival» στη Μαλακάσα. Για την υπόθεση αυτή οι ανακριτικές αρχές είχαν διατάξει την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου, κρίνοντας ως «αξιόπιστους τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι αποδείχθηκαν πλήρως από τους μάρτυρες οι οποίοι εξετάστηκαν μετά την επιβολή της προσωρινής κράτησης».

Σε ακίνητο που ανήκει στην οικογένεια του υπόπτου (Νίκαια) πραγματοποιεί έρευνες η αντιτρομοκρατική.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης