Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Μαζική εξόντωση ζώων συντελείται σε μια αγροτική περιοχή της Εύβοιας, από ασυνείδητους, οι οποίοι πετούν φόλες σε μια μεγάλη έκταση, σκοτώνοντας «ότι κινείται», και δημιουργώντας παράλληλα θανάσιμο κίνδυνο και για τους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι αυτοί, πιθανότατα κυνηγοί όπως εκτιμούν κάτοικοι της περιοχής, σκορπούν δεκάδες φόλες με υδροκυάνιο σε μία έκταση 5.000 στρεμμάτων στην περιοχή «Φύλλα», ένα τέταρτο μακριά από τη Χαλκίδα, με αποτέλεσμα τον αργό και βασανιστικό θάνατο για όποιο ζώο βρεθεί στην περιοχή: σκύλοι, γάτες, πρόβατα έχουν βρεθεί νεκρά, με τα τελευταία μάλιστα να ανήκουν σε αγρότη της περιοχής, που βρίσκεται σε πραγματική απόγνωση.

Η αγροτική περιοχή όπου ελλοχεύει ο θανάσιμος κίνδυνος για ζώα και ανθρώπους, στο Δημοτικού Διαμέρισμα Φύλλων

Δείτε φωτογραφίες με τις φόλες που βρίσκονται διάσπαρτες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω χάσει 15 σκυλιά τα τελευταία 10 χρόνια, και μεγάλο αριθμό προβάτων», λέει στο zougla.gr ο Δημήτρης Καρβελάς, αγρότης στον οποίο ανήκει μέρος της συγκεκριμένης έκτασης, αλλά οι υπαίτιοι του εγκλήματος φαίνεται ότι δεν πτοούνται ούτε από τον θάνατο που σκορπίζουν, αλλά ούτε και από την παραβίαση της ιδιοκτησίας…

«Φοβάμαι να βγάλω πια τα ζώα μου έξω, μην μου ψοφήσουν κι άλλα. Είναι επικίνδυνο ακόμα και για τον άνθρωπο , κυκλοφορούν και μικρά παιδιά εκεί: αν το παιδί πιάσει τη φόλα με τα χέρια του, αρκεί η επαφή με το σάλιο για να χάσει τη ζωή του», υπογραμμίζει. 

Το έγγραφο του δασαρχείου που πιστοποιεί τα ευρήματα, καθώς τον εντοπισμό νεκρών ζώων. Η ευθύνη όμως, ανήκει αλλού…

Όσο για το κίνητρο των δραστών; Ο Δημήτρης Καρβελάς εκτιμά ότι πρόκειται για κυνηγούς, οι οποίοι επιλέγουν να πετάξουν φόλες με υδροκυάνιο ώστε να σκοτώσουν τις αλεπούδες της περιοχής, διότι τους «χαλάνε» το θήραμα, δηλαδή τους λαγούς…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης