Δεκάδες «γουρούνες» γέμισαν το κέντρο της βροχερής Αθήνας, με τους ιδιοκτήτες τους να διαμαρτύρονται για τον νέο ΚΟΚ που προωθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και να πραγματοποιούν μοτοπορεία προς το υπουργείο.

Από την Κρήτη, τη Ζάκυνθο και από άλλα νησιά ήρθαν το πρωί με πλοίο στον Πειραιά ιδιοκτήτες «γουρουνών», που ενώθηκαν στην πρωτεύουσα με άλλους ενοικιαστές μηχανών και ιδιώτες για να πραγματοποιήσουν πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από το Ηράκλειο φεύγουμε 100 άτομα, ιδιώτες αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, για να πάρουμε μέρος στην πανελλήνια διαμαρτυρία στην Αθήνα. Εκεί θα βρεθούμε με τους υπόλοιπους ενοικιαστές και ιδιώτες της Ελλάδος, και θα κάνουμε πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη» επεσήμανε την Κυριακή ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και Μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

Το νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ απαγορεύει την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η οριζόντια απαγόρευση μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μας κλείνει τα μαγαζιά, τα σπίτια, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μείνουν άνεργοι. Η “γουρούνα” είναι όχημα παντός τύπου, καθώς μπορεί να οδηγηθεί και από ΑμεΑ, ενώ ειδικά στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις ”γουρούνες” για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους» τόνισε ο κ. Μπαμιεδάκης.

Ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων και Μοτοποδηλάτων Ζακύνθου Γιάννης Λιβέρης δήλωσε: «Αν ο υπουργός προχωρήσει με το νομοσχέδιο, πρέπει να μας αποζημιώσει. Πρέπει να κουβεντιάσουμε μαζί του. Οι ”γουρούνες” είναι νόμιμες. Εμείς δύο φορές που ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό, μας αγνόησε και μας παρέπεμψε στον κ. Μαυραγάνη (υφυπουργός Υποδομών), ο οποίος μας είπε ότι ο υπουργός είναι αρμόδιος για το θέμα». «Πανελλαδικά είμαστε γύρω στις 3.800 επιχειρήσεις και θα αναγκαστούμε να κλείσουμε» πρόσθεσε.

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μηχανών, παράλληλα, θα αναφέρουν στον υπουργό και το ζήτημα της ασφάλισης των οχημάτων.

«Η Πολιτεία μάς υποχρεώνει να έχουμε τα οχήματα ασφαλισμένα είτε είναι σεζόν είτε όχι. Μόνο με την παράδοση πινακίδων μπορούμε να κρατήσουμε ανασφάλιστα τα οχήματα. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα, ειδικά σε κάποια νησιά που δεν έχουν εφορίες και θα πρέπει να πάνε σε άλλο νησί για να παραδώσουν τις πινακίδες» αναφέρει ακόμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και Μηχανών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης