Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Χαοτική παραμένει η κατάσταση σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού, ενώ έχουν δημιουργηθεί πρόχειροι καταυλισμοί μεταναστών σε Πειραιά, Πεδίον του Άρεως, πλατεία Βικτωρίας. Κι επειδή οι χώροι δεν επαρκούν για τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι αρχές μετατρέπουν σε άτυπο κέντρο κράτησης το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, και συγκεκριμένα τον χώρο των αφίξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αδιαχώρητο που επικρατεί στα επίσημα hot spots στο Λεκανοπέδιο, αλλά και σε όλη τη χώρα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τον περιορισμό των διελεύσεων στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, αναγκάζει την Πολιτεία να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο και μη χώρο για την προσωρινή φιλοξενία των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

​Η Πολιτεία τοποθετεί το μεσημέρι της Παρασκευής τις αναγκαίες υποδομές στον χώρο των αφίξεων του πρώην αεροδρομίου, μετατρέποντας το έτσι σε άτυπο -προς το παρόν, αφού δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση- hot spot

Ο φακός του zougla.gr κατέγραψε τους εκατοντάδες πρόσφυγες να έχουν κατακλύσει το πρώην αεροδρόμιο, με μερικούς από αυτούς να ξεκινούν το ταξίδι προς το… άγνωστο, ουσιαστικά, με σκοπό να φτάσουν στα βόρεια σύνορα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η Πολιτεία τοποθετεί το μεσημέρι της Παρασκευής τις αναγκαίες υποδομές στον χώρο των αφίξεων του πρώην αεροδρομίου, μετατρέποντας το έτσι σε άτυπο -προς το παρόν, αφού δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση- hot spot.

Μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο στον χώρο των αφίξεων

Η πολιτεία τοποθετεί στο σημείο χημικές τουαλέτες


 

Λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, εκατοντάδες πρόσφυγες βγήκαν στην παραλιακή από το πρώην δυτικό αεροδρόμιο που είχαν καταλύσει και ξεκίνησαν πεζοί για την Ειδομένη.

Δεκάδες άνθρωποι, με τα παιδιά τους από το χέρι ή άλλα στην αγκαλιά βγήκαν στο δρόμο και άρχισαν να περπατούν, ενώ η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά και οι ξαφνιασμένοι οδηγοί δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Σύντομα δημιουργήθηκε χάος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης