Αντί να έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή οι υπεύθυνοι για τη λαθρεμπορία καυσίμων, αξιωματικοί του στρατού, ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι και πολιτικά πρόσωπα που τους κάλυπταν, σύμφωνα με την υπάρχουσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου και υπουργού, Γιώργου Σούρλα, στην τηλεόραση της Ζούγκλας και στην ηλεκτρονική εφημερίδα, στις οποίες σημειωτέον συμπεριλαμβανόταν και η διαμαρτυρία του για την απόκρυψη συνέντευξής του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Το κουτί της Πανδώρας», η Εισαγγελία Πρωτοδικών κίνησε διαδικασία σύλληψης των δημοσιογράφων Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Γεωργιάδη με τη γνωστή κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Είχε προηγηθεί κατάθεση μήνυσης κατά του αντιπρόεδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα, από τον εκπομπάρχη και δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης Κώστα Βαξεβάνη.

Οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Γεωργιάδης πληροφορήθηκαν από δημοσιογραφικές πηγές την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην Εισαγγελία το πρωί της Πέμπτης 5 Ιουλίου. Ωστόσο, η Εισαγγελία δεν δέχθηκε να παίξει το παιχνίδι εντυπωσιασμού και μετά την αυτόβουλη εμφάνιση των δύο δημοσιογράφων, ορίστηκε προκαταρκτική εξέταση. Aναμένεται κλήση για να καταθέσουν ανωμοτί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη ανέλαβε ο γνωστός νομικός, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού (για τρεις μήνες), Νίκος Κωνσταντόπουλος και κατά καιρούς εκπρόσωπος συμφερόντων γνωστών επιχειρηματιών-εκδοτών, όπως του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της «Καθημερινής» Αριστείδη Αλαφούζου.

Επισημαίνεται ότι το όνομα της εφοπλιστικής οικογένειας των Αλαφούζων είχε στο παρελθόν εμπλακεί σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου (η γνωστή ιστορία Ασπρονήσι).

Δείτε στο video, από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», τις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Σούρλα, που ενόχλησαν τον δημοσιογράφο της EΡΤ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης μηνύσεως

Την Πέμπτη που μας πέρασε, η τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, «Κίτρινος Τύπος», μετέδωσε δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου Γ. Σούρλα, σύμφωνα με τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης και συνεργάτες του αν και ζήτησαν και έλαβαν συνέντευξη από τον κ. Σούρλα για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, το ρεπορτάζ αυτό ουδέποτε μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση. Η κατά τις δηλώσεις του κυρίου Σούρλα αποκρυφθείσα συνέντευξη πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για το μέγα αυτό σκάνδαλο από τις εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος», αλλά και τη zougla.gr.

Ο κ. Σούρλας είχε καταθέσει στη Βουλή και είχε κοινοποιήσει στο Μέγαρο Μαξίμου στους αρμόδιους υπουργούς και τους αρχηγούς κομμάτων ειδικό φάκελο με όλα τα στοιχεία, τα οποία παρεδόθησαν επίσης στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη. Η υπόθεση αυτή έλαβε διαστάσεις και προ ολίγων εβδομάδων ο κ. Σούρλας εκλήθη από τον κ. Πεπόνη να καταθέσει.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Βαξεβάνης, κατόπιν και των τελευταίων δημόσιων δηλώσεων του κ. Σούρλα και αφού υπέβαλε μήνυση εναντίον του, στη συνέχεια, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, υπέβαλε μήνυση κατά των Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Γεωργιάδη για τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, απαιτώντας να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Είναι προφανές πως τόσο οι αποκαλύψεις του Γ. Σούρλα, οι οποίες είχαν δημοσιοποιηθεί με τον επισημότερο δυνατό τρόπο, όσο και η αναπαραγωγή από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση εκείνων των κυκλωμάτων τα οποία έχουν άμεσο συμφέρον στην κάλυψη της παράνομης δραστηριότητας λαθρεμπορίας καυσίμων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης