Σε μία συγκυρία αρνητικών γεγονότων μεταξύ μνημονίων, φτώχειας, ανεργίας και ενός μέλλοντος δυσοίωνου, η προσπάθεια και ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο συνεχίζεται για πολλούς ανθρώπους ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

Κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών συμμετείχε και παρουσίασε στο 13ο Ειδικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, εργασία που αφορά τον τομέα της Στατιστικής και Επιχειρηματικής Έρευνας. Η εργασία απέσπασε θετικά σχόλια ενώ παράλληλα έχει δεχτεί και θετικές κριτικές από αξιολογήσεις του εξωτερικού. Πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια του κρατούμενου Δ.Π. ο οποίος μελέτησε και εκπόνησε την εργασία μέσα στη φυλακή. Για τη συγγραφή της εργασίας σε ηλεκτρονική μορφή δόθηκε άδεια από το Συμβούλιο της φυλακής για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ότι άλλο απαιτούσε η μελέτη και η ολοκλήρωση της εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσπάθεια του κρατουμένου δεν θα είχε την τελική έκβαση αν δεν υπήρχε η στήριξη του Καταστήματος Κράτησης, του Διευθυντή κου. Πανάγου Αντώνιου και των ψυχολόγων Μπίσμπα Λ. και Γούση Αλ., καθώς και των Πανεπιστημιακών Καθηγητών κ. Κώστογλου Β. (Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και Καστρινάκη Ελ. (Α.Π.Θ.).

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, τα προβλήματα που προκύπτουν από τη υπερσυμφόρηση των φυλακών και την έλλειψη προσωπικού, στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης λειτούργησαν κατά καιρούς «μουσικές ομάδες κρατουμένων», «προγράμματα πρόληψης υποτροπής για αδικήματα κατά των ηθών», πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις και διαγωνισμοί ζωγραφικής και όλα αυτά με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των κρατουμένων.

Παρόμοιες προσπάθειες κρατουμένων θα δεχτούν την αμέριστη στήριξη του Σωφρονιστικού Προσωπικού δίνοντας την ευκαιρία στους «παραβάτες» μιας κοινωνίας να επιστρέψουν ως παραγωγικά μέλη σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της παραβατικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα μας αυτό το γεγονός θα ήταν αφορμή να σκεφτούμε ότι με συνεργασία. επιμονή, υπομονή και πάνω απ’ όλα αίσθημα Ανθρωπιάς μπορούμε να πετύχουμε πολλά σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.

Ψυχοκοινωνικό Τμήμα Κ.Κ. Γρεβενών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης