Ρεπορτάζ: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Λέρου.

Ο Δήμος Λέρου υπέβαλε αίτημα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκηςΚαταρρακτώδης βροχή και ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Στα λευκά ντύθηκαν τα χωριά, καθώς χαλάζι κάλυψε τα πάντα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καλλιέργειες καταστράφηκαν. 

Στα ορεινά του νησιού σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ υπάρχουν αναφορές για εκριζώσεις δέντρων λόγω των θυελλωδών ανέμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός, ζητήθηκε όμως και η συνδρομή ιδιωτών.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Κόλια, ο οποίος ανέφερε πως η Λέρος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Από την πλευρά του ο έπαρχος Λέρου-Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος έκανε λόγο για μαζική κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς τα προβλήματα στο νησί είναι πολύ μεγάλα.

Άνοιξαν οι ουρανοί

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν στις 5.00 το πρωί και διήρκεσαν μέχρι τις 7.00. Η έντασή τους ήταν τόση, που δυο ώρες αποδείχτηκαν αρκετές για να ενσκήψουν σοβαρά προβλήματα. Τα μεγαλύτερα από αυτά παρουσιάζονται στις περιοχές Σπηλιά, Χριστός, Γούρνα, Λακκή, Άγιος Θεολόγος και Παρθένι.

«Πρώτη μας προτεραιότητα αποτελεί η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων» ανέφερε ο αντιδήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στα Δωδεκάνησα.

Εξάλλου, τεχνικό συνεργείο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αναμένεται να μεταβεί στο νησί προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών. 

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα, επιστρέφει εσπευσμένα προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις και να οργανώσει τις επόμενες ενέργειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης:
Χαλαζόπτωση στη Λέρο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 10:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης