Από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε κανονικό φρούριο. Σε όλους τους κεντρικούς δρόμους έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 08.00 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ όλα τα νεράντζια από τα δέντρα του κέντρου έχουν εξαφανιστεί!

Μάλιστα για την στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής, 4.000 άνδρες της αστυνομίας θα περιφρουρήσουν τον ευρύτερο χώρο όπου θα διεξαχθούν οι εορτασμοί, από την εκκλησία τους Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, επί της Σκουφά στο Κολωνάκι, όπου και θα διεξαχθεί η παραδοσιακή δοξολογία, έως και την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα διεξαχθεί η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι 3.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα πέριξ των παραπάνω περιοχών.

Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση μόνον από το ύψος της Ξενοφώντος και προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός και από ένα ύψος της Πανεπιστημίου (περίπου στο ύψος του Οφθαλμιατρείου και μετά).

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και τον Άγνωστο Στρατιώτη θα κλείσουν σταδιακά, ενώ ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα δεν θα λειτουργεί.

Τα μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή το βράδυ. Η εξέδρα των επισήμων επί της λεωφόρου Αμαλίας θα φυλάσσεται, κατά τον σχεδιασμό νυχθημερόν, ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιών σε αυτήν τις νυκτερινές κυρίως ώρες.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης