Πατήστε εδώ για να κάνετε τις παραγγελίες σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με γνώμονα την ανακούφιση του καταναλωτή από τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης, η zougla.gr στηρίζει έμπρακτα το κίνημα αυτό-οργάνωσης των πολιτών που προσπαθούν απεγνωσμένα να απεγκλωβιστούν από τους κερδοσκόπους και τους κάθε λογής μεσάζοντες που θησαυρίζουν εις βάρος τους, ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη.

Σε συνεννόηση με τους Δήμους Νευροκοπίου και Κηφισίας, αλλά και τους παραγωγούς που και αυτοί ζημιώνονται από την απληστία των αρπαχτικών, ενώνουμε τις προσπάθειες μας με τους πρωτοπόρους αυτού του κινήματος και προχωρούμε στην οργάνωση νέων δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου, από νωρίς το πρωί, θα διατεθεί στους καταναλωτές, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, μεγάλη ποσότητα πατάτας Νευροκοπίου, έξω από τα γραφεία μας, στην Κάτω Κηφισιά και επί της οδού Κηφισού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και όλο το επιτελείο της zougla.gr συνδράμουν εθελοντικά στο εγχείρημα και από την πλευρά τους θα προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Πληροφορίες για την παραγγελία και για το σημείο παραλαβής

Συγκεκριμένα, από τις 8:00 το πρωί οι πατατοπαραγωγοί θα βρίσκονται στο σημείο Κηφισού και Ανθεσμιών, όπου θα διατεθούν τα προϊόντα και με σειρά προτεραιότητας οι καταναλωτές θα παραλάβουν την ποσότητα, μέσω της ειδικής φόρμας που συμπλήρωσαν στη zougla.gr.

Πώς θα φτάσετε στο σημείο


(Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και τον έλεγχο του Δήμου Κηφισιάς μετά και από συνεννόηση με τον δήμαρχο κ. Χιωτάκη.

Κέρδος μας είναι η ικανοποίηση τόσο του καταναλωτή, ο οποίος ανήμπορος, λόγω κρίσης, να ακολουθήσει την βάναυση λογική των καρτέλ, όσο και του παραγωγού.

Έτσι η πατάτα, το λάδι, τα δημητριακά, το ρύζι και σιγά σιγά και άλλα μη ευπαθή προϊόντα σε πρώτη φάση αλλά εγνωσμένης ποιότητας, φθάνουν στον καταναλωτή σε απίστευτα χαμηλότερες τιμές.

Παράλληλα οι παραγωγοί που εδώ και δεκαετίες καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τον ρόλο των μεσαζόντων, ανακαλύπτουν και αυτοί μία διέξοδο από την αβάστακτη αισχροκέρδεια η οποία τους ταλαιπωρεί. Μία αισχροκέρδεια που τους καταδικάζει σε τιμές πείνας για τα προϊόντα τους που τα βλέπουν να φθάνουν στο ράφι του καταναλωτή με επαυξήσεις που ζαλίζουν.

Η zougla.gr στηρίζει και θα στηρίζει έμπρακτα αυτό το κίνημα αυτό-οργάνωσης των καταναλωτών και των παραγωγών. Βλέπουμε σε αυτήν την προσπάθεια την δυνατότητα απεγκλωβισμού της κοινωνίας από τον εφιαλτικό κύκλο του πλουτισμού των μεσαζόντων σε βάρος των παραγωγών και των πολιτών αυτής της χώρας.

Οι πολίτες θα μπορούν να προβαίνουν στις παραγγελίες τους μέσω της φόρμας που παρατίθεται.

Η πληρωμή του αντιτίμου θα γίνεται την στιγμή της διάθεσης του προϊόντος.

Οι τιμές πώλησης ανά κιλό της πατάτας Νευροκοπίου έχουν καθοριστεί αναλόγως της συσκευασίας και είναι οι κάτωθι:

Συσκευασία 10 κιλών = 0,33 ευρώ.
Συσκευασία 20 κιλών = 0,32 ευρώ
Συσκευασία 30 κιλών = 0,30 ευρώ.

Η περίφημη καλλιέργεια της πατάτας στο Νευροκόπι

Το Νευροκόπι είναι μια ιδιαίτερα όμορφη ακριτική γωνιά της χώρας μας όπου οι κάτοικοι του καταφέρνουν στο πέρασμα του χρόνου να διατηρούν την ομορφιά του τοπίου, τις παραδόσεις και την ήσυχη καθημερινή ζωή της επαρχίας.

Γηγενείς Μακεδόνες, πρόσφυγες του Πόντου και της Μικρασίας δημιούργησαν ένα όμορφο κράμα και πάντρεψαν τον πολιτισμό αλλά και την καθημερινή τους κουλτούρα στην πάροδο των ετών.

Η κύρια οικονομική δραστηριότητα του Δήμου είναι ο πρωτογενής τομέας, μιας και η καλλιεργήσιμη έκταση καλύπτει περίπου το 18% της συνολικής επιφάνειας του Δήμου. Η γεωργία με τη μονοκαλλιέργεια της πατάτας και των φασολιών να ξεχωρίζουν, αφού απασχολείται το 80% του ενεργού πληθυσμού στον αγροτικό τομέα. Οι παραγόμενες πατάτες θεωρούνται οι καλύτερης ποιότητας για τον ελληνικό χώρο και διατίθενται κυρίως στην ελληνική αγορά ενώ αποτελούν προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης