Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει ως την Πέμπτη.

Τσουχτερό κρύο και κατά τόπους χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται επιδείνωση του φαινομένου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θερμόμετρο στη Φλώρινα δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου, -7 στην Κοζάνη και στα Γρεβενά, -6 στην Καστοριά, -1 στη Θεσσαλονίκη, -1 στις Σέρρες, -1 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ, αντίθετα, η Καβάλα έχει 2 βαθμούς Κελσίου.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης και το φαινόμενο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται να επιδεινωθεί.

Στο Ωραιόκαστρο έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού, δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, συμπληρώνοντας ότι ο μηχανισμός του δήμου παραμένει σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιονόπτωση σημειώνεται και στον Χορτιάτη (δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη), χωρίς, ωστόσο να καταγράφονται προβλήματα. Χιόνια και στην περιοχή της Θέρμης, προς το Ρύσιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα.

Στη νότια Χαλκιδική σημειώνονται χιονοπτώσεις, ενώ αναμένεται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης -και ίσως και στην πόλη (ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου)- να χιονίσει. Στο νομό Χαλκιδικής, η χιονόπτωση αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές από το μεσημέρι και μετά. Χιονοπτώσεις αναμένονται, εξάλλου, και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός προκάλεσαν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των δύο παραπάνω περιφερειών.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, 22:30

Στο έλεος του χιονιά: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Αττική, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, 21:50

Κυκλοφοριακό αλαλούμ στον δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης από την κακοκαιρία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, 21:21

Στο έλεος του χιονιά οι οδηγοί στη Νεμέα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, 19:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης