Μάριος Βελέντζας
 
Αντιμέτωποι με τη μανία της φύσης βρίσκονται οι κάτοικοι της Σκοπέλου. Καταρρακτώδης βροχή άρχισε να πέφτει από το απόγευμα της Τρίτης, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και πρώτο τους μέλημα είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές​

Οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους και βρέθηκαν στη θάλασσα, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και κορμοί δέντρων έπεσαν στο οδόστρωμα και στις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού στο zougla.gr, 30 πυροσβέστες με έξι οχήματα κλήθηκαν να επέμβουν σε διάφορα σημεία του νησιού για την απάντληση υδάτων, την απομάκρυνση αντικειμένων και τον απεγκλωβισμό οδηγών.

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Γέφυρες, λιμάνια και βασικές υποδομές έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Βρέχει συνεχώς τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από το απόγευμα. Υπολογίζουμε γύρω στα 65 αυτοκίνητα και στις 45 μηχανές να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Δεν ξέρουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό των οχημάτων που έχουν καταλήξει στη θάλασσα» ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για επτά τραυματίες κάνει λόγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε τηλεφωνική επικοινωνία με το zougla.gr«Μεταφέραμε επτά τραυματίες στο Κέντρο Υγείας. Έξι αλλοδαπούς και μια Ελληνίδα, η οποία είχε σπάσει το πόδι της» πρόσθεσε και κατέληξε: «Μοιάζει σαν να πέρασε τσουνάμι. Δεκάδες βάρκες αναποδογύρισαν. Μιλάμε για βιβλική καταστροφή, ειδικά στο λιμάνι του Αγνώντα». Από τη μεριά του ο αξιωματικός υπηρεσίας στο ΑΤ της Χώρας έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς ήταν αδύνατη η κίνηση σε μεγάλο τμήμα του λιμανιού και των γύρω δρόμων. Σε ορισμένα ορεινά σημεία της Σκοπέλου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και πρώτο τους μέλημα είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τις τελευταίες ημέρες ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν διάφορες περιοχές της χώρας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις όπου ανεμοστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Δείτε φωτογραφίες από τη Σκόπελο



Δρόμος στο ορεινό χωριό Γλώσσα

Φωτογραφίες: efimerida-sporades.blogspot.gr, skopelos-news.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης