Μεγάλες καταστροφές σε αρκετές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας προκάλεσαν σήμερα το πρωί οι έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν και αυτά σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έχει σημειωθεί κατολίσθηση στην περιοχή Κλεισούρα της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και ήδη μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Ακόμη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, ενώ όπως πρόσθεσε, από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν υποδομές που είναι κυριολεκτικά θαμμένες κάτω από την λάσπη. Ηταν απίστευτη η ποσότητα της βροχής που έπεσε σήμερα το πρωί. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν», δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου στο ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία οι πολίτες των οποίων τα σπίτια πλημμύρισαν.



Ενημέρωση από την αστυνομία για διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συσσώρευσης υδάτινου όγκου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας των εξής οδικών σημείων του δικτύου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.

– Επαρχιακή Οδός Μακρυνείας – Ναυπάκτου, διασταύρωση Κεράσοβου,
– Επαρχιακή Οδού Αστακού – Μεσολογγίου (γέφυρα Μάστρου).

Επίσης, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Φραγκουλέικα έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολίσθησης.

Παράλληλα, υφίσταται μεγάλος υδάτινος όγκος και εφιστάται η προσοχή των οδηγών στις περιοχές Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Λυσιμαχεία και Χρυσοβέργι.

Σε όλα τα σημεία ενεργούν αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Πηγή: onairnews, agriniopress

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης