Ένα πρωτοφανές στα ελληνικά δημοσιογραφικά χρονικά γεγονός κατήγγειλε την Τρίτη στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, εκδότης αθλητικής εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, νεαρός συντάκτης της αθλητικής εφημερίδας «Γαύρος» δέχθηκε επίθεση από -γνωστούς στους οπαδικούς κύκλους- «φουσκωτούς» μέσα στα γραφεία του εντύπου.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίθεση σε αθλητικογράφο στους τρεις τελευταίους μήνες από μπράβους του ιδίου οπαδικού κυκλώματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συντάκτης Γ.Σ είχε το… θράσος, σε κείμενο του να ασκήσει κριτική στο αγωνιστικό πλάνο του Ολυμπιακού.  Απόρροια των όσων έγραψε ήταν να «δεχθεί» επίσκεψη στον χώρο εργασίας του από έναν παλιό γνώριμο της εφημερίδας, τον Γ.Α, ο οποίος όμως δεν πήγε μόνος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, κατέφθασε στα γραφεία συνοδευόμενος από τον «Μανώλη» και τον «Πέτρο», οι οποίοι μάλιστα, φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση που με μολότοφ που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι αφορμή του ξυλοδαρμού φέρεται να ήταν ρεπορτάζ του αθλητικογράφου που επέκρινε τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω αφού ο νεαρός αθλητικογράφος δηλώνει ότι «φοβάται για την ζωή του» και αρνείται να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας, Α. Πίκουλας, σε σχετικό σημείωμά του στο σημερινό φύλλο αναφέρει: «για όποιον ενδιαφέρεται, έχουν ενημερωθεί ο εισαγγελέας, η αστυνομία, το Εκβιαστών και ο αρμόδιος υπουργός. Η εφημερίδα παρακολουθείται και από έξω κι από μέσα…»

Στο απυρόβλητο οι “φουσκωτοί”

Το κακό έχει παραγίνει και οι γνωστοί – άγνωστοι μπράβοι που απολαμβάνουν της υψηλής προστασίας των παραγόντων του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα δε των ιδιοκτητών των ποδοσφαιρικών ομάδων, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι παρά τις καταγγελίες αλλά και τα πειστήρια.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «καταγγελία που εξετάζεται ιδιαίτερα προσεκτικά καθώς αφ’ ενός έχουν σημειωθεί προσφάτως κι άλλα δύο κρούσματα επίθεσης κατά αθλητικογράφων, ενώ είναι πρωτοφανές η αναφερόμενη επίθεση να σημειώνεται μέσα σε εφημερίδα και σε εργασιακούς χώρους.

Ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της επίθεσης μας έχει απασχολήσει ξανά για σειρά αδικημάτων…» ομολογούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πλην όμως δεν εξηγούν το πώς τα συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι πασίγνωστα στους οπαδικούς κύκλους δεν συλλαμβάνονται.

Όπως προαναφέρθηκε δεν είναι η πρώτη φορά που αθλητικοί συντάκτες βρίσκονται στο στόχαστρο «φουσκωτών» καθώς σε διάστημα λίγων μόλις μηνών έχουν καταγραφεί δύο επιθέσεις σε δημοσιογράφους στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εύλογα. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα προκειμένου τα όργανα της Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πράξουν τα αυτονόητα;

Ενδεικτική άλλωστε είναι η κωλυσιεργία που παρατηρείται όσον αφορά στη διερεύνηση της υπόθεσης των στημένων αγώνων, όπου έχουν «παγώσει» οι έρευνες παρόλο που στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είχαν «όνομα και επώνυμο».

Διαβάστε επίσης:

Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου σε εφημερίδα!, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013, 18:28

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης