Με μία εντυπωσιακή κυβίστηση, στην καθομιλουμένη κωλοτούμπα, οι πιθανοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ναρκοπλοίου NOOR1, θριαμβολογούν διότι η 3η τακτική ανακρίτρια Πειραιά Ασπασία Αλβανού εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά δύο Τούρκων που είναι αναμεμιγμένοι στην χρηματοδότηση και εμπορία της μέρους των 3 τόνων ηρωίνης που μετέφερε το συγκεκριμένο πλοίο από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα. 

Με καθυστέρηση ετών, από το 2015 η τακτική ανακρίτρια Ασπασία Αλβανού έπραξε τα αυτονόητα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με την δημοσιοποίηση του πορίσματος τους Εισαγγελέα Εφετών Μπρακουμάτσου δια του οποίου απαλλάχτηκαν η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τις μηνύσεις του ισοβίτη Γιαννουσάκη κατά της Εισαγγελέως και του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά Τριανταφυλλοπουλου να τίθενται στο Αρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή ήταν καταλυτική για την πλευρά Μαρινάκη και των συνεργατών του. Διότι προϊδεάζει για τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης με επίκεντρο την έρευνα για την υπόθεση NOOR1 που διεξάγει η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα. Συγκεκριμένα η 3η τακτική ανακρίτρια Πειραιά εκδίδει εντάλματα σύλληψης για τους Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι και τον «Άλεξ» Ριγκαμπάτι, ως τους χρηματοδότες της μεταφοράς της ηρωίνης.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα που είχε κατονομάσει ο ισοβίτης Ε. Γιαννουσάκης με απόρρητη κατάθεση που δόθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015 με τον ισοβίτη να υποδεικνύει τον Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι και τον «Άλεξ» Ριγκαμπάτι, ως τους χρηματοδότες της μεταφοράς της ηρωίνης ενώ είχε προσκομίσει και βίντεο από συνάντηση τους στην Κωνσταντινούπολη.

Για να υπάρχει μία καθαρή εικόνα ως προς τι ακριβώς ανέφερε ο Γιαννουσάκης στην απόρρητη κατάθεση του θα ήταν χρήσιμο να παρακολουθήσουμε το σχετικό απόσπασμα από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον ισοβίτη το Ιανουάριο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video:

​ Αυτονόητη έκδοση ενταλμάτων κατά των δύο Τούρκων ναρκεμπόρων θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από την πρώτη στιγμή της απόρρητης κατάθεσης του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Η αργοπορία είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο επιχείρησε να μπλοκάρει την δικαστική διαδικασία η πλευρά των συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη και του ιδίουΠρος τι λοιπόν η θριαμβολογία στην οποία επιδίδεται η πλευρά Μαρινάκη και των συνεργατών του από την ιστοσελίδα «Παραπολιτικά»; Οι δύο Τούρκοι κατηγορούνται για χρηματοδότηση και εμπορία μέρους του φορτίου ηρωίνης. Τους 2,1 τόνους ηρωίνης. Η άλλη πλευρά καταγγέλλεται και ενδεχομένως να κατηγορηθεί για μεταφορά –διακίνηση αλλά και ενδεχομένως για εμπορία της συνολικής ποσότητας της ηρωίνης .

Δηλαδή και των 3 τόνων αφού υπάρχουν και τα υπόλοιπα 900 κιλά ναρκωτικού που ακολούθησαν την βαλκανική οδό που είχαν αγοραστεί από τους σέρβους μαφιόζους για να πουληθούν στις πιάτσες της Κεντρικής Ευρώπης.

Πρόκειται για μία ποσότητα για την οποία δεν ομιλεί κανείς. Με λίγα λόγια η αυτονόητη έκδοση ενταλμάτων κατά των δύο Τούρκων ναρκεμπόρων θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από την πρώτη στιγμή της απόρρητης κατάθεσης του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Η αργοπορία είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο επιχείρησε να μπλοκάρει την δικαστική διαδικασία η πλευρά των συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη και του ιδίου. Στην παρούσα φάση ωστόσο και μετά το ράπισμα που προήλθε από τον Εισαγγελέα Εφετών Μπρακουμάτσο θα έπρεπε να εφευρεθούν νέα «επιχειρήματα» αλλά και να «στηθεί» ένα νέο «στόρι».

Αυτό των Τούρκων εμπόρων και διακινητών στους οποίους όλα θα πρέπει να φορτωθούν. Η προϊστορία όμως της υπόθεσης είναι καταγεγραμμένη από τον Περσικό και το Ομάν μέχρι την Ελευσίνα, το Κορωπί και την Φιλοθέη. Με ντοκουμέντα, ενδείξεις και όσονούπω και αποδείξεις εάν και εφόσον λειτουργήσουν οι δικαστικές συνδρομές που έχουν δρομολογηθεί. Βεβαίως υπάρχει και η άλλη «πονηρή» σκέψη.

Ότι δηλαδή η έκδοση ενταλμάτων διευκολύνει την απόδοση των ευεργετημάτων του νόμου στον ισοβίτη Γιαννουσάκη ο οποίος «έδωσε» τους Τούρκους, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση θα καταστεί ευκολότερη η «διαχείριση» του. Το τι θα πει, πώς θα τα πει και κυρίως τι δεν πρόκειται να πει. Μόνον που και σε αυτή τη περίπτωση είναι πλέον πολύ αργά. Η Διακιοσύνη διαθέτει υα στοιχεία που χρειάζεται για να προσχωρήσει.

Παρακολουθήστε λοιπόν ένα άλλο σχετικό απόσπασμα από την συνομιλία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη που αναφέρεται στο πώς σχεδίαζε να συμπεριφερθεί ο ισοβίτης ανάλογα με την έκδοση ή την μη έκδοση των ενταλμάτων κατά των Τούρκων ναρκεμπόρων.

Δείτε τo video
:

Το «zougla.gr» ανέβηκε στο κουφάρι του NOOR1 στην Ελευσίνα όπου σαπίζουν τα κατασχεμένα σκαριά. Έκανε λεπτομερή αυτοψία στους χώρους όπου αποθηκεύτηκε η ηρωίνη για να μεταφερθεί, στην καμπίνα του καπετάνιου, σε αυτήν του γραμματικού αλλά και στις κρυψώνες όπου φύλασσαν τα σημαντικά έγγραφα.

Αυτό το ντοκυμαντέρ – αυτοψία θα το δημοσιεύσουμε αύριο Τετάρτη έτσι ώστε να υπάρχει και μία φυσική εικόνα για το μέσο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση που κατέληξε στην ανακάλυψη της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ στην Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης