Άλογα αλλά και… πτώση από ελικόπτερο χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών για να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της σπείρας που διατηρούσε φυτεία με χασίς σε δύσβατη δασική περιοχή Καλύβια Θεολόγου στην Λακωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για μέρες παρακολουθούσαν την φυτεία αλλά ήταν σχεδόν αδύνατον να πλησιάσουν χωρίς να τους καταλάβουν τα μέλη της σπείρας. Όταν επιστράτευσαν το ελικόπτερο της αστυνομίας ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να αποδράσει μέσα από την κοίτη ποταμού που βρίσκεται στην περιοχή. Τότε ένας ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός, και αφού το ελικόπτερο είχε κατέβει πολύ χαμηλά, πήδηξε και τον κυνήγησε μέχρι που τελικά τον συνέλαβε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού ξερίζωσαν τα 607 δενδρύλλια ήταν αδύνατον οι αστυνομικοί να τα μεταφέρουν και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μεθόδους… εμπόρων ναρκωτικών. Έτσι, φόρτωσαν τα εξαιρετικής ποιότητας δενδρύλλια σε άλογα και τα μετέφεραν. Όμως οι δυσκολίες και οι εκπλήξεις δεν είχαν ακόμα τελειώσει.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας 42χρονος ο οποίος ήταν παλιός γνώριμος των αρχών. Τον εντόπισαν μέσα σε ένα σπίτι που ήταν το εργαστήριο -αποξηραντήριο στην Ραφήνα και σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης με συνολική ποινή 70 χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος με την χαρακτηριστική φωνή, είχε βρει καταφύγιο εκεί και φέρεται το 2012 να ήταν μέλος συμμορίας ληστών οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλαμάτα. «Είχαν πέσει τόσες σφαίρες από Καλασνικωφ τότε, που είχε γκρεμιστεί μέχρι και τοίχος» λέει αστυνομικός που συμμετείχε σε εκείνη την αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες συναδέλφους του.

Τέλος, κομβικό ρόλο στην συμμορία με τα υπέρογκα κέρδη φέρεται να έχει και μια γυναίκα 51 ετών, η οποία οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην εθνική οδό, λειτουργώντας ως προπομπός για τα οχήματα που ήταν φορτωμένα με τα ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Zougla newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης