Ένταση επικράτησε έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συγκεντρώθηκαν αγρότες από την Κρήτη ζητώντας την είσοδό τους στο κτήριο.

Ορισμένοι εξ αυτών επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα και αγροτικά προϊόντα, σπάζοντας τζαμαρίες κ.ά., ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 11.00 οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές και απέκλεισαν την οδό Αχαρνών κάθετα, στο ύψος του υπουργείου.

H αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Τι προηγήθηκε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικροένταση επικράτησε περίπου στις 09.45 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου βρέθηκαν αγρότες από την Κρήτη που πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Οι αγρότες θέλησαν να μεταφέρουν ένα βαν με φρούτα έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί της οδού Αχαρνών, ωστόσο βρήκαν «μπλόκο» από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλ. Καραϊσκάκη.

Οι αγρότες στράφηκαν κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, άρχισαν να τις κυνηγούν, πετώντας αντικείμενα και φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας παράλληλα τη διέλευση του βαν.

Η ένταση εκτονώθηκε λίγα λεπτά αργότερα και οι παραγωγοί άρχισαν να μεταφέρουν με τα χέρια τους τα τελάρα με τα φρούτα προς το υπουργείο.

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης