Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με εξαίρεση τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων. Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ το βράδυ θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα που θα προκύψουν από τη σημερινή μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σήμερα θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.

Από τη χθεσινή συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους κ.κ. Μιχελάκη και ΜητσοτάκηΗ απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των 4.000 εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπαιδευτικών, δημοτικών αστυνομικών και άλλων, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό, ο οποίος τους παρουσίασε τα σχέδια για την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να τους ανακοινώθηκε πως το σώμα της δημοτικής αστυνομίας θα καταργηθεί και μέρος των υπαλλήλων σε αυτή θα απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες στους αντίστοιχους δήμους. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Κλιμακώνεται η κόντρα με τους δήμους, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013, 20:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης