Την απόδοση ευθυνών σχετικά με την επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής κατά του 20χρονου φοιτητή ζητά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής της.

«Καλούμε τους νέους, τις νέες και κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να σταθεί εμπόδιο στη δράση των φασιστών. Ο αγώνας κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας πρέπει να είναι συνεχής σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη:

«Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, μιας ναζιστικής συμμορίας που υποδύεται το πολιτικό κόμμα. Την ώρα που ο 20χρονος φοιτητής Αλέξης Λάζαρης επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στην κατοικία του, μέλη της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονταν σε παρακείμενο στέκι τους, τον στοχοποίησαν. Αφού του επιτέθηκαν λεκτικά, τον χτύπησαν όλοι μαζί με βάναυσο τρόπο, ώσπου ο φοιτητής έχασε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η τακτική των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής να στρέφονται με μαφιόζικες μεθόδους εναντίον οποιουδήποτε αντιλαμβάνονται ως αντίπαλο ή εχθρό, είναι πια γνωστή, όπως θα μας θυμίζουν πάντα οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Όσο η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες δημιουργεί τείχος κατά της ξενοφοβίας, όσο η πρόοδος της δίκης αποκαλύπτει τα αποτρόπαια εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και της αφαιρεί κάθε νομιμοποίηση, τόσο οι φασίστες θα δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση και να λογοδοτήσουν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής για τις αξιόποινες πράξεις τους. Καλούμε τους νέους, τις νέες και κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να σταθεί εμπόδιο στη δράση των φασιστών. Ο αγώνας κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας πρέπει να είναι συνεχής σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής. Συλλογικά, με όπλο την αλληλεγγύη, να νικήσουμε το σκοτάδι!».

Διαβάστε επίσης: Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής ο μπράβος του Μιχαλολιάκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης