Να μην προχωρήσει η πώληση εκτάσεων «φιλέτα» της Αγροτική Φυλακής Κασσάνδρας στη Χαλκιδική ζητεί η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν «εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματικά και τουριστικά συμφέροντα εποφθαλμιούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις, προκειμένου να τις ιδιοποιηθούν και να κερδοσκοπήσουν και τελικά τα κατάφεραν».
Παράλληλα, χαρακτηρίζουν «λυπηρή» τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς «όχι μόνο δεν αρνήθηκε την παραχώρηση των συγκεκριμένων εκτάσεων, αλλά προσυπέγραψε και την μεταφορά τους στο ΤΑΙΠΕΔ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοσπονδία αναφέρει ότι οι εκτάσεις 915.099,72 τ.μ που μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ παραχωρήθηκαν το 1922 από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους με σκοπό την υποδοχή των προσφύγων της Μικράς Ασίας και από το 1930 διατέθηκαν στην Φυλακή, όπου και χρησιμοποιούνται ανελλιπώς μέχρι σήμερα από τους κρατούμενους ως καλλιεργούμενες εκτάσεις και βοσκοτόπια και για τις ανάγκες της ίδιας της φυλακής.

«Πρόκειται για τις πλέον εύφορες εκτάσεις της φυλακής και τις πλέον αξιοποιήσιμες, αφού από αυτές τροφοδοτείται το ποιμνιοστάσιο, αλλά και υδροδοτούνται μέσω των γεωτρήσεων όλες οι εγκαταστάσεις της φυλακής» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης