Την παραπομπή 110 ατόμων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης του παραδικαστικού 2 προτείνει η αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου μετά από δεκαετή έρευνα.

Από το Συμβούλιο Εφετών η κυρία Φάκου ζητάει την παραπομπή των ήδη προφυλακισμένων Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, πολιτικού μηχανικού, του γνωστού Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά και τηλεδικηγόρου Πέτρου Λεωτσάκου, καθώς και άλλων επιχειρηματιών, γνωστών συνδικαλιστών και γνωστού επικοινωνιολόγου. Προτείνεται επίσης η παραπομπή γνωστού συμβολαιογράφου, ο οποίος φέρεται να συνέταξε τα πλαστά συμβόλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίσιμος μάρτυρας είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος το 2009, παρότι μέλος του κυκλώματος, συνεργάστηκε από τις αρχές και αποκάλυψε τη δράση των υπολοίπων μελών. Ο συγκεκριμένος εκτίει ποινή ισοβίων για την άλλη μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελλειμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος… Μάλιστα έφθαναν με παράνομο τρόπο να δημιουργούν διαδικασίες πλειστηριασμών εξαπατώντας και τα αρμόδια δικαστήρια. Υπόσχονταν και διασυνδέσεις με τη Δικαιοσύνη και η τα ρίφα ήταν 25.000 ευρώ.

Στους βασικούς κατηγορουμένους συμπεριλαμβάνεται επίσης ο πρώην δικαστής και δικηγόρος Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Ασλάνης, δικηγόρος, αλλά και η κόρη επιχειρηματία media, η οποία λειτούργησε έτσι ώστε να μην πληρωθούν υποχρεώσεις του καναλιού, συντάσσοντας προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για τη μεταφορά των χρεών σε δική της εταιρεία ακινήτων. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικοινωνιολόγος, του οποίου προτείνεται η παραπομπή, διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία. Κατηγορείται ότι με τον Ι. Γιοσάκη ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου, που κατηγορούνταν για κλοπή και πώληση μνημείου ότι θα τον αθώωναν. Πήραν 70.000 ευρώ με αυτή την υπόσχεση.

Η υπόθεση ανατέθηκε στο Δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης