Χρήστος Μαζάνης 

Εκτός ελέγχου παραμένει η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο νησί των Κυθήρων. Παρόλο που έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ο δήμαρχος του νησιού, Στράτος Χαρχαλάκης, μιλώντας στο zougla.gr αναφέρει πως απόψε θα δοθεί ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα το έργο της κατάσβεσης να είναι πολύ δύσκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μυλοπόταμος. Παράλληλα, ο δήμαρχος υποστηρίζει πως η αιτία της πυρκαγιάς είναι πιθανόν κάποιο τσιγάρο, διότι – σύμφωνα με τον ίδιο – ξεκίνησε σε έκταση δίπλα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει γενική διακοπή ρεύματος στο νησί και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορισμένα σημεία.

Ακούστε τι δηλώνει ο δήμαρχος στο zougla.gr:

Η φωτιά κατέκαψε την  περιοχή Αρωνιαδίκων -Πιτσινάδες, όπου διετάχθη εκκένωση του χωριού, και κατευθύνθηκε προς Αραιούς και Μυλοπόταμο ενώ υπήρχαν μέτωπα και σε Πρελεγκιάνικα και Ντουριάνικα. Ήδη το μέτωπο ξεπέρασε τη Σκληρή και μπαίνει Κυπριωτιάνικα και Αλοϊζιάνικα.

Αρχικά, φάνηκε ότι τα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο και κάποια εναέρια μέσα αποχώρησαν για να συνδράμουν σε κρισιμότερες περιπτώσεις. Πλην όμως όπως φαίνεται υπήρξε αναζωπύρωση λόγω της αύξησης της έντασης των ανέμων.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 37 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Νωρίτερα έκαναν ρίψεις δύο αεροσκάφη καναντέρ, τρία πετζετέλ και δύο ελικόπτερα.

Φωτογραφίες από: αναγνώστες, kithiraikanea, adelin

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης