Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη Λέσβο από το βράδυ της Παρασκευής, με κύριο χαρακτηριστικό τις σφοδρές καταιγίδες.

Αυτή την ώρα βρέχει ακόμα στη Μυτιλήνη, ενώ στα χωριά του Ευεργέτουλα η βροχή έχει σταματήσει και οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Χαρακτηριστικό δείγμα των όσων διαδραματίζονται είναι ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τουλάχιστον 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπή δέντρων αλλά και αφαιρέσεις αντικειμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αγορά της Ερμού στην προκυμαία Μυτιλήνης και στα γύρω στενά το νερό έφτασε έως και το ένα μετρό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά καταστήματα, ενώ οι δρόμοι ακόμα είναι απροσπέλαστοι καθώς ο χείμαρρος έχει αφήσει πίσω του κλαδιά, πεσμένα μηχανάκια, πέτρες, κάδους.

Στην Συκούντα Λέσβου έσπασε ο αγωγός ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα όλες η ακαθαρσίες να εισέλθουν στα σπίτια των κατοίκων. Παράλληλα στα Κεραμειά τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευεργέτουλα παρέσυραν περίπου 200 πρόβατα, τα οποία και βρήκαν τραγικό θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Εικόνα από Ελαιοτριβείο στα Κεραμειά Λέσβου)

Ο δρόμος προς Γέρα παραμένει κλειστός λόγω κατολίσθησης ενώ στα έργα που γίνονται στο χωριό τα φρεάτια άνοιξαν και έπεσαν μέσα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Σε πολλές περιοχές του νησιού ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους έχουν γίνει κατολισθήσεις λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Μεγάλες καταστροφές από τα ορμητικά νερά σημειώθηκαν και στην Αγιάσο Λέσβου.

Δείτε το video…

«Η περιοχή του Ευεργέτουλα μετρά τις πληγές της μετά τη σημερινή καταστροφική πλημμύρα και αφού το πρόβλημα επαναλαμβάνεται, επιβάλλεται να οριοθετηθεί από την πολιτεία ο τρόπος με τον οποία θα αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιππείου Λέσβου.

Σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν βγει στους δρόμους προκειμένου να βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων στους απροσπέλαστους, από τα ορμητικά νερά, δρόμους.

Επιμέλεια: Χρονοπούλου Σοφία
Πηγή:lesvospost.com

/uploads/Media/Kaltura/Video/2012/Dec/2/1_6cfeld85.jpg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης