Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 700 εργαζόμενοι στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν την πορεία προς το υπουργείο από την πλατεία Βάθη, ενώ οι εργαζόμενοι στον Δήμο Πειραιά από την πλατεία Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε να έχει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία ο κ. Μανιτάκης ακύρωσε λίγο πριν από την πορεία, επικαλούμενος φόρτο εργασίας εν όψει Eurogroup.

Στις 15.30 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και στις πρωτεύουσες των περισσότερων νομών ανά την ελληνική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μόλις 20 δήμοι απ’ όλη τη χώρα έχουν στείλει λίστες με ονόματα υπαλλήλων τους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, εξ αυτών οι 15 δεν διαθέτουν υπαλλήλους που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του μέτρου.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας – Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης