Κατακραυγή έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που συνέβη την περασμένη Δευτέρα εντός λεωφορείου του ΟΑΣΑ.

Μία τυφλή επιβάτιδα, η κα Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, εξαναγκάστηκε να κατέβει από το όχημα, καθώς έφερε μαζί της τον σκύλο-οδηγό της. Ο οδηγός φέρεται να της είπε ότι το ζώο έπρεπε να φορά φίμωτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρέθηκα ξαφνικά υπαίτια, λες και διέπραξα κανένα έγκλημα, σε 4-5 αστυνομικούς που μπλόκαραν το λεωφορείο στη στάση» καταγγέλλει η ίδια, με μήνυμά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ενώ η κα Γκέρτσου βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, «άρχισα να δέχομαι τηλεφωνήματα από συνδικαλιστές που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι ο οδηγός έχει παιδιά».

Εν συνεχεία, «άρχισε το τροπάρι η αξιωματικός υπηρεσίας πως ο οδηγός δεν άσκησε ρατσιστική επίθεση, διότι αναφέρθηκε στη Μέη (σ.σ.:ο σκύλος) κι όχι σε έμενα, λες κι εγώ τον σκύλο – οδηγό τον έχω για πλάκα. Μετά, προσπαθούσε να μου επιχειρηματολογήσει πως και η ίδια δέχεται ρατσισμό, λόγω επαγγέλματος. Της εξήγησα λοιπόν πως το επάγγελμά της είναι επιλογή της. Η αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ΑΕ, στον οδηγό επιβλήθηκε σε πρώτη φάση διοικητικό πρόστιμο.

 Η ανάρτηση της κας Γκέρτσου στο Facebook έχει ως εξής:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης