Συγκέντρωση έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στη Σίνα 31,πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα, με πρωτοβουλία πολιτών της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του γαλλικού λαού «για την αποτρόπαιη δολοφονία των Ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!», αναφέρεται στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών που φέρει το τίτλο «Je suis Charlie-Athènes» ενώ παρόμοιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε όλους τους πολίτες να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη σημερινή συγκέντρωση έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, η οποία είχε στόχο την συμπαράσταση στο πένθος του Γαλλικού λαού για την δολοφονική επίθεση των φονταμενταλιστών στο Charlie Hebdo.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τον επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας Γ. Φλωρίδη και την εκπρόσωπο Tύπου Εύα Καϊλή βρέθηκε στη συγκέντρωση.

Προσκλητήριο από Πράσινους – ΔΗΜΑΡ

Προσκλητήριο στους Αθηναίους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έστειλε και η συμμαχία Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ.

«Το σχήμα “Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά” καλεί τους Αθηναίους πολίτες, τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στην εκδήλωση συμπαράστασης στα θύματα της επίθεσης στο “Charlie- Hebdo”, που πραγματοποιείται σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Κολωνάκι, με πρωτοβουλία κινήσεων ενεργών πολιτών» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αγιου Κωνσταντίνου.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη στο Γαλλικό Ινστιτούτο της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης