Φωτογραφίες-Video: Νίκος Χριστοφάκης, Παναγιώτης Σαγκούρης 

Έξω από συμβολαιογραφείο που βρίσκεται επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης πολίτες και μέλη συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Λίγο μετά τις 15.00 σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των ανδρών των ΜΑΤ, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κινητοποίηση συμμετείχε κρατώντας ντουντούκα και φωνάζοντας συνθήματα ο παλαιός καθηγητής του Αλέξη Τσίπρα στο πανεπιστήμιο Γιάννης Πρωτονοτάριος.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε τη διπλωματική του εργασία υπό την καθοδήγησή μου πριν από μερικά χρόνια. Τότε βέβαια, άλλα μας έλεγε. Ήταν ένα νέο, αγωνιστικό παιδί, που αγωνιζόταν για τα συμφέροντα του λαού. Όμως σήμερα κατάντησε να ασκεί βία, να στέλνει τα ΜΑΤ και να κάνει πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Του λέω λοιπόν “Αλέξη, σταμάτα όλα αυτά, άλλα μας έλεγες, φτάνει πια η βία, στοπ στους πλειστηριασμούς, έλα ξανά με την πλευρά του λαού”» ανέφερε ο κ. Πρωτονοτάριος, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α’ Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2015, με σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται».


Κάλεσμα για συμμετοχή στη διαμαρτυρία έκανε και η ΛΑΕ η οποία σε γραπτή της ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται να πλειστηριαστούν ένα ακίνητο ημιυπόγειο 480 τ.μ. (επαγγελματικός χώρος) για χρέος 50.000 ευρώ και με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, καθώς και ένα οικόπεδο 500 τ.μ. για χρέος 40.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ.

«Την Τετάρτη στην οδό Σκουφά όλοι/ες λέμε ένα ενωτικό και αγωνιστικό ΟΧΙ στις συλλήψεις, τις στημένες κατηγορίες και τις δίκες αγωνιστών. Λέμε ΟΧΙ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ακυρώνουμε τον πλειστηριασμό δύο μικρών ακινήτων μαζικά, απαντάμε με την παρουσία μας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σε όλη την χώρα», τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσθέτει πως ούτε η αστυνομική βία ούτε οι συλλήψεις και οι παραπομπές σε δίκη, δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης