Στη σύλληψη του πρώην εκδότη και ιδιοκτήτη της εταιρείας «Imako Εκδοτική Α.Ε.» Πέτρου Κωστόπουλου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι Αρχές για οφειλές προς το Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λίγο μετά τις 10.00, καθώς είχε ενημερωθεί ότι έχουν κινηθεί σε βάρος του διαδικασίες για χρέη.

Έτσι, επέλεξε να παραδοθεί στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας και να ζητήσει διακανονισμό για τις οφειλές του.

Το μεσημέρι ο Πέτρος Κωστόπουλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της «μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο» και της «μη καταβολής εισφορών προς το ΙΚΑ» συνολικού ύψους περίπου 350.000 ευρώ. Στη συνέχεια, προσήλθε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος καθώς έλαβε προθεσμία μέχρι αύριο για να απολογηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H έξοδος Κωστόπουλου από τον εισαγγελέα

Ο παρουσιαστής και η δικηγόρος του

Ο Π. Κωστόπουλος προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ο πρώην εκδότης οφείλει 350.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και στο ΙΚΑ, εκ των οποίων 200.000 ευρώ αφορούν σε μισθώματα της «Imako», τα οποία ο ιδιοκτήτης είχε εκχωρήσει στην εφορία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο πρώην εκδότης έχει τακτοποιήσει μέρος των μισθωμάτων αυτών. Οι υπόλοιπες 150.000 αφορούν σε οφειλές στο ΙΚΑ, που δημιουργήθηκαν – όπως υποστηρίζει ο Π. Κωστόπουλος- κατά την περίοδο που οι εργαζόμενοι ήταν σε επίσχεση εργασίας μέχρι τη στιγμή που εκδόθηκε η απόφαση πτώχευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά, ο Πέτρος Κωστόπουλος, έπειτα από σχετική αίτηση που κατέθεσε ο πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση.

Ο πρώην εκδότης ισχυρίζεται ότι δεν είχε δόλο, ενώ είναι σε εκκρεμότητα και σχετική ρύθμιση των χρεών του. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, οι οφειλές του το 2012, οπότε μπήκε το λουκέτο στην εταιρεία του, ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Πούλησε, όπως υποστηρίζει, δύο σπίτια και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Σφαίρα», προκειμένου να ξεχρεώσει, και πλέον έχει μηδενίσει αυτό το χρέος.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους η δικηγόρος του Ιωάννα Καλατζάκη τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο πελάτης μου είναι ο μοναδικός Έλληνας που πούλησε την ατομική του περιουσία για να ξεπληρώσει χρέη του. Δεν είχε δόλο για τη δημιουργία αυτού του χρέους. Εργάζεται σκληρά για να ζήσει τα τρία παιδιά του».

Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η «Imako Εκδοτική Α.Ε.»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος το 1995 ίδρυσε την εταιρεία «Imako Εκδοτική Α.Ε.», λανσάροντας αρχικά τα περιοδικά «Nitro» και «DownTown», και τον ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio. Σήμερα η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά «Esquire», «InStyle», «OK!», «People», «Nitro» και «DownTown». Στην εκδοτική εταιρεία ανήκουν επιπλέον τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί (Nitro Radio, Sfera 102.2 και Derti 98.6).

Από το 2011 η «Ιmako» αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

Πώς δικαιολόγησε η Τζένη Μπαλατσινού την απουσία του Πέτρου Κωστόπουλου από το πρωινό

Το «Πρωινό mou» ξεκίνησε σήμερα χωρίς τον παρουσιαστή. Η Τζένη Μπαλατσινού έκανε χιούμορ μάλιστα, λέγοντας πως μεταμόρφωσε τον Πέτρο Κωστόπουλο σε σκύλο και πως θα επανέλθει στις 31 Δεκεμβρίου! «Η αλήθεια είναι πως είχε κάποια επείγουσα δουλειά και πως μπορεί να μην προλάβει να έρθει καθόλου στη σημερινή εκπομπή…» είπε χαρακτηριστικά η σύζυγός του.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης της ομάδας της εκπομπής για τα lifestyle θέματα, η Τζένη Μπαλατσινού ρωτάει: «Και ο Πέτρος τι λέει για όλα αυτά;» κι εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε στο πλατό μία κούκλα βιτρίνας, στην οποία είχαν βάλει κουστούμι, πουκάμισο και γραβάτα, ενώ στα χέρια της είχαν τοποθετήσει ένα κομμάτι χαρτόνι, όπου έγραψαν πάνω: «Όλοι κάνουν το κουνέλι».

Στη συνέχεια, η Τζένη Μπαλατσινού θέλοντας να κάνει κάποιες διευκρινίσεις δήλωσε: «Επειδή μου έρχονται διάφορα μηνύματα για διάφορες ανακρίβειες σε site, ο Πέτρος σήμερα λείπει επειδή πρέπει να περάσει μια νομική διαδικασία. Πέρασε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, είναι για μια υπόθεση για την πτώχευση της ΙΜΑΚΟ, για πλημμέλημα, δεν είναι κάτι εξωφρενικό… Δεν έχει συλληφθεί».

Η ανακοίνωση για τον Κωστόπουλο

«Η εταιρία IMAKO A.E. λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών έχει υπαχθεί στο καθεστώς της πτώχευσης. Σειρά υποχρεώσεών της διευθετούνται. Ο Νόμιμος Εκπρόσωπός της, Πέτρος Κωστόπουλος μετά από πρόσκληση των Αρχών προσήλθε αυτοβούλως σήμερα στη ΓΑΔΑ και την Εισαγγελία Αθηνών για διεκπεραίωση διαδικασίας σχετικής με υποχρεώσεις της εταιρίας ΙΜΑΚΟ Α.Ε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης