Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Αρκετοί είναι και σήμερα οι καταθέτες που προσέρχονται στα κατά τόπους ΑΤΜ της περιοχής τους, προκειμένου να προχωρήσουν σε αναλήψεις μετρητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων έχουν «στεγνώσει», με αποτέλεσμα πολίτες να πηγαίνουν από τράπεζα σε τράπεζα μέχρι να βρουν διαθέσιμο ρευστό. Η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), δια μέσου του προέδρου της Γιάννη Στουρνάρα έχει δώσει εντολή σε χρηματαποστολές να γεμίζουν τα μηχανήματα, κάτι το οποίο συνέβαινε μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου «πέρασε» από τη Βουλή με 178 ΝΑΙ και 120 ΟΧΙ. Μετά την απόφαση του Eurogroup για τη μη παράταση του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα (λήγει την Τετάρτη), η ανησυχία του κόσμου παραμένει έντονη.

Στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν μικρές ουρές στα υποκαταστήματα τραπεζών που βρίσκονται στον παράδρομο. Στη Ν. Κηφισιά πολίτες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, προκειμένου να κάνουν αναλήψεις, την ίδια στιγμή που μέλη χρηματαποστολών γεμίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μετρητά τα μηχανήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

Όχημα χρηματαποστολής έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

Ίδια εικόνα και στην πλατεία της Κηφισιάς στην αφετηρία των λεωφορείων (550, Χ14) προς Αθήνα.


Σύνταγμα


Νίκαια

Κορυδαλλός

Υπενθυμίζεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, αρκετός κόσμος έσπευσε στα ΑΤΜ της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων της επαρχίας. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε λόγω της καταβολής των συντάξεων του ΙΚΑ, η οποία συνέπεσε με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος. Με δεδομένο ότι οι συντάξεις είναι κατά κανόνα διαθέσιμες από το πρωί του Σαββάτου όταν η ημέρα πληρωμής είναι Δευτέρα, χιλιάδες συνταξιούχοι έσπευσαν από τη νύχτα κιόλας στα ΑΤΜ με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο να «στερέψουν» από μετρητά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η καταβολή των συντάξεων μέσα στην εβδομάδα θα γίνει ως εξής:

29 Ιουνίου, Δευτέρα: συντάξεις ΙΚΑ
30 Ιουνίου, Τρίτη: συντάξεις ΤΑΠ-ΟΤΕ
1 Ιουλίου, Τετάρτη: συντάξεις ΟΓΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης