ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε live όλες τις εξελίξεις από την Τηλεόραση της Ζούγκλας

Μέλη κομμάτων, φορέων και πολίτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Την ώρα που η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας παραχωρούσε από κοινού συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά, περί «προόδου της Ελλάδας και την έξοδό της από το μνημόνιο», οι διαδηλωτές βρίσκονταν στους δρόμους πραγματοποιώντας πορεία και φωνάζοντας συνθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν όταν η πορεία πλησίασε το μπλόκο της αστυνομίας επί της οδού Σταδίου, με τους διαδηλωτές να πετούν αντικείμενα, όπως μπαλόνια με χρώμα, προς τους αστυνομικούς.

Η προσέλευση ωστόσο ήταν σχετικά μικρή λόγω της βροχόπτωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ρένα Δούρου συμμετείχε στις διαδηλώσεις

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Από τις 10.30 το πρωί το zougla.gr και η τηλεόραση της Ζούγκλας καταγράφουν καρέ-καρέ όλες τις εξελίξεις και σας αναμεταδίδουν ζωντανά τα γεγονότα

Κάλεσμα για συλλαλητήριο

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμμάτισαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συλλαλητήριο στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, εν όψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει τη συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».

Eπίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο στις 17.30.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους κάλεσαν «τα μέλη και τους φίλους και τον λαό της Αθήνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν φορείς, σωματεία και η Επιτροπή Αντίστασης στη Νέα Γερμανική Κατοχή, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17.30».

Φρούριο η Αθήνα

«Φρούριο» θύμιζε από πολύ νωρίς το πρωί η πρωτεύουσα, λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 14.30.

Την κα Μέρκελ υποδέχθηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο ξενοδοχείο Hilton, όπου διεξάγεται το φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες.

Η κα Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα έχοντας στην ατζέντα της το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, σε μια προσπάθεια να δώσει ένα «αναπτυξιακό» στίγμα στην παρουσία της.

Η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας θα επιχειρήσει, τόσο με την ανάδειξη του γεγονότος της έκδοσης του πενταετούς ομολόγου όσο και με την αναφορά στο νέο επενδυτικό Ταμείο, να υπογραμμίσει ότι το μνημόνιο αποτελεί παρελθόν κι ότι πλέον αρχίζει μια νέα προοπτική για τη χώρα.

Παράλληλα, αναμένεται να προβάλει την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας ως απόδειξη της επιτυχίας της γερμανικής εμπνεύσεως για την πολιτική δημοσιονομική σταθερότητα που εφαρμόζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην Ε.Ε.

Κλειστοί οι δρόμοι

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, από τις 11.30 έως τις 21.30, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Η ταβέρνα στην οποία θα γευματίσει η Μέρκελ

Στην ταβέρνα «Στροφή» που βρίσκεται στην Πλάκα έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το τραπέζι στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα με μεζέδες, χύμα κρασί και μπίρα.

Άνγκελα Μέρκελ και Αντώνης Σαμαράς στο επιχειρηματικό φόρουμ

Αποκλεισμένο το κέντρο

Οι διαδηλωτές πλησιάζουν το μπλόκο της αστυνομίας

Το λαγωνικό της επιστράτευσε η EΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια της άφιξης της Καγκελαρίου Μέρκελ

Ο χώρος διεξαγωγής της συνάντησης με επιχειρηματίες

Τα stands των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο επιχειρηματικό φόρουμ παρουσία της Μέρκελ

Διαβάστε επίσης:

Ποιους είδε η Μέρκελ, Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014, 14:46

H Μέρκελ στην Αθήνα,  Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014, 14:00 

Το αστειάκι της Μέρκελ! Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014, 15:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης