Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, προχωρώντας σε αποκλεισμό των κόμβων όπου βρίσκονται παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων αναφέρει πως προτίθενται «να κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η επιτροπή μεταξύ άλλων τονίζει: «Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική, και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας».

Στο μεταξύ όλα είναι έτοιμα για την πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, στις 12.00 μ.μ., όπου και θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση των αγροτών.

Τα μπλόκα των αγροτών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα Τέμπη οι αγρότες θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 12.00 της επομένης.

Αμετακίνητοι στο μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, προχωρώντας σε αποκλεισμό των κόμβων όπου βρίσκονται παρατεταγμένα τα τρακτέρ τουςΟι παραγωγοί της δυτικής Αχαΐας αποφάσισαν να αποκλείσουν την Πατρών-Πύργου το Σάββατο και την Κυριακή από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ, αυξάνοντας κατά δύο ώρες τη χρονική διάρκεια του αποκλεισμού. Για τις επόμενες ημέρες θα αποφασίζουν αμέσως μετά τη λήξη του αποκλεισμού της εθνικής οδού, ενώ δεν θα ανακοινώνουν το σύνολο των αποφάσεών τους, προχωρώντας σε αιφνιδιαστικές κινήσεις.

Οι αγρότες της Αιγιαλείας θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου από τις 7.00-10.00 το βράδυ.

Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τριπόλεως ωστόσο θα παραμείνει ανοικτός έως τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω κακοκαιρίας. Οι αγρότες της Νεστάνης θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν.

Στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα και από τις 12.00 το μεσημέρι οι παραγωγοί προχωρούν σε αποκλεισμούς των όλων των κόμβων του νομού Θεσσαλονίκης, όπως Αεροδρομίου-Πράσινα Φανάρια, Μαλγάρων, Δερβενίου.

Το ίδιο θα πράξουν και όλοι οι συνάδελφοί τους στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, καθώς και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα μέλη του μπλόκου Αεροδρομίου, από το Σάββατο θα ανοίγει μόνον ένα ρεύμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα και για ιδιαίτερα επείγοντα περιστατικά.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες του μπλόκου Αεροδρομίου θα μοιράζουν από τις 10.00 το πρωί προϊόντα όπως λαχανικά, φρούτα, εσπεριδοειδή κλπ. στους διερχόμενους οδηγούς.

Στις 11.00 το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ την ίδια ώρα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο αποφάσισαν να «φρενάρουν» και τη διέλευση των ΙΧ οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων επ’ αόριστον.

Στην Κρήτη, οι αγρότες διανυκτέρευσαν στο μπλόκο του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό. Από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και αποφασίστηκε η ενδυνάμωση του συγκεκριμένου μπλόκου και η αποχώρηση τους από το μπλόκο των Λινοπεραμάτων, σταδιακά αρκετοί αγρότες έφταναν στο ΚΤΕΟ, δηλώνοντας αποφασισμένοι, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που πλήττουν το νησί το τελευταίο 24ωρο, να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης