Δε γίνεται ο ανθρώπινος νους να χωρέσει, ότι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας «διέθεταν» τόσο άρρωστο μυαλό. Τα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, είναι ανατριχιαστικά.

Κι όσο σκέφτεται κανείς ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες -και τελικά προφυλακισμένους μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπισαν- είναι και ένας Αρχιμανδρίτης, μόνο ένα συναίσθημα τον κυριεύει. Η αηδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συμμετείχαν στην υπόθεση και έφθασαν στα ίχνη των δραστών, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν διαπίστωσαν πως άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, χαλάνε μια περιουσία, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις τους.

Άνθρωποι παντρεμένοι με παιδιά, που δεν διστάζουν να ξοδέψουν έως και 5.000 ευρώ για να δουν Live στο Internet, βιασμό ανηλίκου.

Κι όμως, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί είναι συγκλονιστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μιλάμε για την Ελλάδα. Όσοι δε, δεν μπορούν να διαθέσουν τόσα χρήματα, αρκούνται σε φωτογραφίες αναλόγου περιεχομένου, οι οποίες κοστολογούνται από 100 έως 150 ευρώ.

Παγκόσμια, θεωρείται ότι η συγκεκριμένη διακίνηση τέτοιου υλικού, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Πρόκειται για το πιο «επικερδές έγκλημα», μετά το εμπόριο όπλων.

Όσο για τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος βέβαια αρνήθηκε τα πάντα στον εισαγγελέα;

Όχι μόνο συμμετείχε σ’ αυτό το κύκλωμα, αλλά βρισκόταν και σε chat rooms, συνομιλώντας με νεαρούς κυρίως. Έκανε κήρυγμα δηλαδή.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, είναι πολλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα κατασχεθέντα προϊόντα εγκλήματος, βρήκαν πορνογραφικό υλικό «ηλεκτρονικού βάρους» 28.000 giga byte. Τι σημαίνει αυτό; Για να καταλάβει κανείς, μια ταινία 2 ωρών, είναι περίπου 4 G.B. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, λένε οι αστυνομικοί, το υλικό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 15.000 ώρες βίντεο σκληρού πορνό.

Επιχείρηση Μyοsis

Μετά από σήμα της Ιντερπόλ, ότι εντοπίστηκαν από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες για μέλη VIP, μέσω των οποίων διεκινείτο υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, και με τη σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στήθηκε η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Μyοsis.

Η επιχείρηση, που διήρκεσε τρεις μήνες, είχε δύο σκέλη, το δεύτερο από τα οποία ολοκληρώθηκε χθες. Εντοπίστηκαν 137 ηλεκτρονικά αποτυπώματα Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι ήταν χρήστες των συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Από τα ίχνη αυτά, ταυτοποιήθηκαν 35 χρήστες.

Το πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, ήταν απίστευτα σκληρό, και μεταξύ άλλων περιελάμβανε βίντεο στα οποία απεικονίζονταν βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, να είναι δεμένα στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, αγόραζαν το συγκεκριμένο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, μέσω ιστοσελίδας του εξωτερικού με πιστωτικές κάρτες, με το αντίτιμο των 79,85 δολαρίων.

Συνολικά, έγιναν έρευνες σε 40 σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ορεστιάδα και Πρέβεζα. Συνελήφθησαν 11 άτομα με την αυτόφωρη διαδικασία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13. Οι δύο από τους 11 συλληφθέντες είναι μέχρι και σήμερα προφυλακισμένοι, τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν σήμερα στους Εισαγγελείς.

Κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές και πλήθος CD-DVD, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Την ομάδα ατόμων «υπεράνω πάσης υποψίας», εκτός του Αρχιμανδρίτη, συγκροτούν επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, ένας D.J, ένας γυναικολόγος και ένας αγγειοχειρουργός, ένας φοιτητής, καθώς και ένας αξιωματικός του Στρατού που υπηρετεί στην Ορεστιάδα, όπου και συνελήφθη.

Επίσης, εξετάστηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα μιας γυναίκας αστυνομικού, η οποία όμως δεν συνελήφθη, γιατί δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον της.

Συνέντευξη τύπου του Μητροπολίτη Ευστάθιου

Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος έκανε δηλώσεις για το θέμα. Ακούστε τι είπε:

“Καταδικάζουμε”

«Αυτά τα πράγματα είναι καταδικαστέα», δηλώνει στη zougla.gr ο δήμαρχος Μυστρά Δημήτριος Αποστολάκος.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης

Ο Αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης τέθηκε εκτός ενεργού υπηρεσίας, μετά από απόφαση του Μητροπολίτη Ευστάθιου. Αυτή είναι η σχετική ανακοίνωση:

(Πρώτη καταχώρηση: 27 Ιανουαρίου, 09:01)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης