Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη μπαίνουν οι οφειλές εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έχει ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τα στραβά μάτια για την είσπραξή τους.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί με παραγγελία του στην οικονομική επιθεώρηση να ερευνηθεί τόσο το ύψος των οφειλών του ξενοδοχειακού ομίλου Δασκαλαντωνάκη στο δημόσιο και στ’ ασφαλιστικά ταμεία που φαίνεται ότι ανέρχονται στα 500 εκατομμύρια ευρώ όσο και οι λόγοι για τους οποίους οι οφειλές αυτές παραμένουν ανείσπρακτες. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση αφού θα διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη βεβαίωση των οφειλών αυτών προκειμένου να μπουν στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου τα χρήματα που χρωστά ο ξενοδοχειακός όμιλος.

Το κουβάρι του νήματος στην υπόθεση αυτή άρχισε να ξετυλίγεται μετά την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας καταγγέλλοντας πως την ώρα που η ελληνική οικονομία διέρχεται τη δεινή αυτή κρίση, πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ από οφειλές του ξενοδοχειακού ομίλου καθυστερούν να εισπραχθούν ενώ οι σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων παραμένουν ανεκτέλεστες σε …κάποιο συρτάρι. Ο βουλευτής που αναμένεται να κληθεί από τους πρώτους μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας, αναφέρει στην ερώτησή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αληθεύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες μάλιστα επιβεβαίωσε πρώην μέλος του εθνικού μας κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη οφείλει στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ;

Ερωτώνται και καλούνται οι κ.κ. υπουργοί να πληροφορήσουν τη Βουλή των Ελλήνων με την κατάθεση των σχετικών εγγράφων, τα εξής:

Α) Εάν έχουν κινήσει τις διαδικασίες που τους επιβάλλει ο νόμος για την είσπραξη του ποσού αυτού;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β) Εάν έχουν γίνει άλλες ενέργειες πχ. Ρύθμιση κατά δόσεις, μείωση προσαυξήσεων και με βάση ποιες διατάξεις νόμων ή υπουργικές αποφάσεις;

Γ) Εάν υπηρεσιακοί παράγοντες πχ. Διευθυντές τομέων των φοροεισπρακτικών μηχανισμών έχουν συντάξει και αποστείλει εισηγήσεις, οι οποίες παραμένουν ανεκτέλεστες;

Δ) Πότε διαπιστώθηκαν οι οφειλές του ομίλου και γιατί εκκρεμούν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Ε) Ζητείται επίσης να κατατεθούν όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν την ανωτέρω υπόθεση για ενδεχόμενες οφειλές στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης