Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν στις 14.55 τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι Φοίβος Χαρίσης-Πούλος του Γεωργίου, 23 ετών, και Αργύρης Ντάλιος του Αθανασίου, 22 ετών, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή, από 15-2-2013, για ένταξη και συμμετοχή σε οργάνωση και απλή συνέργεια σε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στις 28-11-2012 στην Αγροτική Τράπεζα, στο Φιλώτα Φλώρινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτόν τον λόγο, οδηγήθηκαν στις 13.00 στην ειδική εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε μπιραρία της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με ακόμα ένα άτομο, για το οποίο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε πράξεις ένοπλης βίας και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφθασαν στους κατηγορουμένους από στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που γίνεται για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τους δύο που κατηγορούνται για κατοχή πλαστών εγγράφων, οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, που είναι ηλικίας από 22 έως 40 ετών, κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και για υπόθαλψη.

Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν σχετίζονται και με συγκεκριμένες ενέργειες και, όταν ολοκληρωθεί, αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Προσαγωγές στην Αντιτρομοκρατική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης