Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η απολογία του 17χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του συνομήλικου του στο Ροτάσι.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος ισχυρίστηκε ότι η πλευρά της οικογένειας του θύματος ήταν αυτή που είχε στήσει την ενέδρα το μοιραίο μεσημέρι, με αφορμή μία ζωοκλοπή για την οποία θεωρούσαν υπεύθυνο κοντινό πρόσωπο του 22χρονου γαμπρού του.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο 17χρονος ξάδελφος του θύματος άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος του οχήματος τους και από εκεί ξεκίνησε η συμπλοκή. Είπε ακόμα πως ο θείος του θύματος πήρε το όπλο από τον μικρό και το έστρεψε προς αυτόν και τον πατέρα του και τότε μπήκε στη μέση ο αδερφός του, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χτυπηθεί από τη σφαίρα και να πέσει κάτω αιμόφυρτος.

Σύμφωνα πάντα με τον 17χρονο, πήρε το μαχαίρι και τραυμάτισε τον θείο του θύματος όταν ο τελευταίος αποπειράθηκε να τον πυροβολήσει στο κεφάλι αλλά έπαθε εμπλοκή το όπλο. Ταυτόχρονα, όπως ισχυρίστηκε, ο Γ. Βελεγράκης προσπάθησε να τον χτυπήσει με μαγκούρα από πίσω και «αντανακλαστικά», σύμφωνα με τη δήλωση του, γύρισε προς την πλευρά του τον «αγκάλιασε» για να τον σταματήσει και τον μαχαίρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Πηγή:cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:
Φονικό στην Κρήτη, Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης