Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης – Σταυρούλα Πεταλιού
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Άγνωστος στις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης τηλεφώνησε στο zougla.gr και ανέφερε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία της Eurobank που βρίσκονται στην οδό Σανταρόζα 7 μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άγνωστος επεσήμανε πως δεν πρόκειται για φάρσα δίνοντας χρονικό περιθώριο 35 λεπτών. Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και  διέκοψαν την  κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους αποκλείοντας την περιοχή. 

Σύμφωνα με την αστυνομία στην είσοδο της τράπεζας εντοπίστηκε μια ύποπτη τσάντα. Στις 22.40 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος.

(Mόλις έχει γίνει η έκρηξη)
 
Σύμφωνα με πολίτες που τηλεφώνησαν στο zougla.gr, η έκρηξη ακούστηκε στο Μεταξουργείο αλλά και στου Γκύζη. 

Οι Αρχές εξετάζουν μαρτυρίες οι οποίες κάνουν λόγο για δύο ύποπτα άτομα που άφησαν την τσάντα έξω από την τράπεζα και στη συνέχεια διέφυγαν προς την Πανεπιστημίου.

Οι ζημιές σε γύρω κτήρια είναι αρκετές αφού κατά τη διάρκεια της έκρηξης έσπασαν τζαμαρίες. Οι  έρευνες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί οι οποίοι εξετάζουν το είδος του μηχανισμού, καθώς και αστυνομικοί για την αναζήτηση τυχόν στοιχείων για την ταυτότητα των δραστών. Παράλληλα αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας για κινήσεις υπόπτων ατόμων.

Φωτογραφίες από την οδό Σταδίου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης