Μια πρωτοποριακή ιδέα αρχίζει να εφαρμόζεται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να τοποθετούν φαγητό και ρούχα στον «Τοίχο της Καλοσύνης» για όσους το έχουν ανάγκη.

Οι «Τοίχοι της Καλοσύνης» πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν. Η ιδέα ξεκίνησε όταν κάποιος έβαλε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σ’ έναν τοίχο, γράφοντας δίπλα τα εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Έτσι, ενώ οι τοίχοι συνήθως χωρίζουν τους ανθρώπους, «οι Τοίχοι της Καλοσύνης» έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά τον έναν στον άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδέα εξαπλώθηκε ταχύτατα με τη βοήθεια των social media και άρχισε να βρίσκει «εφαρμογή» και σε άλλες χώρες. Από τον Δεκέμβριο του 2015 «οι Τοίχοι της Καλοσύνης» έφθασαν και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Κοζάνη, Βόλο, Κόρινθο, Ηράκλειο και Αθήνα. Πρόκειται για μια απλή και πολύ πρακτική ιδέα. Πολίτες που έχουν περίσσεια φαγητού και θέλουν να το δώσουν σ’ έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, αντί να το αφήνουν μέσα στη βρωμιά του δρόμου ή δίπλα σε σκουπιδοτενεκέδες, το κρεμάνε μέσα σε καθαρές σακούλες από τα ειδικά άγκιστρα σε εμφανή σημεία των πόλεων.

«Καθαριότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμός σε αυτόν που έχει ανάγκη φαγητού. Βοήθεια από απόσταση, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του σχολείου που υλοποιεί τη συγκεκριμένη ιδέα.

Πηγή: halkidikifocus.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης