Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ (!) φυλούσε… κάτω από το στρώμα του το πάλαι ποτέ «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της φασιστικής οργάνωσης «4ης Αυγούστου» (πρόκειται για ακροδεξιά οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1960 από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη) Τηλέμαχος Κομπής ή Κομπές, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ο κ. Κομπής είχε μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς στελέχη της υπηρεσίας είχαν σοβαρές ενδείξεις ότι το περασμένο έτος ο ελεγχόμενος είχε διακινήσει μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Τελικά, οι ενδείξεις κάθε άλλο παρά αβάσιμες αποδείχθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, ο κ. Κομπής, ο οποίος δραστηριοποιείται στη διακίνηση χρυσών λιρών, είχε «λησμονήσει» να εμφανίσει στην εφορία αποδείξεις που αφορούσαν σε συναλλαγές άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Το γραφείο του κ. Κομπή

Ο έλεγχος

Ειδικότερα, από την έρευνα των ράμπο της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι:

– το 2010 η επιχείρηση του κ. Κομπή δεν έλαβε ένα τιμολόγιο αγοράς ύψους 88.800 ευρώ

– το 2011 και το 2012 δεν καταχωρήθηκαν στα βιβλία της επιχείρησης (δηλαδή δεν εμφανίστηκαν) 30 φορολογικά στοιχεία αγοράς ύψους 11.489.475 ευρώ και

– το 2013 δεν εκδόθηκε απόδειξη (αξίας – διακίνησης) ύψους 9.528.075 ευρώ.

Δηλαδή, για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013, το πρώην στέλεχος της «4ης Αυγούστου» απέκρυψε φορολογικά στοιχεία για συναλλαγές ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ώρα των… προστίμων

Στελέχη της Δίωξης, μιλώντας στο zougla.gr, εξήγησαν ότι η έρευνα για τις δραστηριότητες του κ. Κομπή περατώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και τώρα αναμένεται να καταλογιστούν τα ανάλογα πρόστιμα.

«Η έκθεση ελέγχου συντάχθηκε και παραδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2014. Ο ελεγχόμενος έχει υποπέσει σε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και τώρα πρόκειται να καταλογιστούν τα ανάλογα πρόστιμα, τα οποία θα είναι περίπου ισόποσα των χρημάτων που δεν είχαν δηλωθεί ποτέ» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης