Συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τον θάνατο της 37χρονης Ρωσίδας τουρίστριας, η οποία βρέθηκε σήμερα Κυριακή τα ξημερώματα διαμελισμένη από προπέλα ταχύπλοου σκάφους στην περιοχή Τραουνού, κοντά στο Φαληράκι της Ρόδου.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταχύπλοο σκάφος χτύπησε με την προπέλα του την κολυμβήτρια, με αποτέλεσμα να ακρωτηριάσει τα αριστερά της άκρα και να διαλύσει σχεδόν το κεφάλι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό των ερευνών

Λίγο αργότερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερωνόταν για αγνοούμενη 37χρονη λουόμενη, Ρωσίδα υπήκοο, στη θαλάσσια περιοχή των Αφάντου. Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν άμεσα έρευνες εντοπισμού της, χωρίς αποτέλεσμα. 

Κατά τις 11.15 το βράδυ η λιμενική αρχή ενημερώθηκε ότι το ταχύπλοο σκάφος «Panther» Τ.Π. 605-0, το οποίο λίγο πριν από τη δύση του ηλίου επιχειρούσε θαλάσσια σπορ (wakeboard) σέρνοντας με το ταχύπλοο του 6 συνολικά σκιέρ στην ίδια περιοχή, προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο, χωρίς να καταστεί δυνατή η ανεύρεσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωινές ώρες της Κυριακής, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο είχε αποπλεύσει για να συνεχίσει τις έρευνες εντοπισμού της 37χρονης, εντόπισε και περισυνέλεξε πτώμα γυναίκας με ακρωτηριασμένα το αριστερό άνω και κάτω άκρο. 

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, όπου και αναγνωρίστηκε από οικείους της 37χρονης αγνοουμένης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος Ελβετός χειριστής του «Panther» για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο χειριστής του σκάφους είχε αντιληφθεί το χτύπημα

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία την οποία έχει στα χέρια της και μελετά η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Ρόδου Μαρία Αγγελούδη, που χειρίζεται την υπόθεση, ο 42χρονος Ελβετός χειριστής του σκάφους σταμάτησε όταν άκουσε το ισχυρό χτύπημα, ενώ ο ένας από τους σκιέρ υποστήριξε ότι αφού έκαναν έρευνα στην περιοχή και δεν βρήκαν τίποτε αναχώρησαν.

«Ακούσαμε ένα ισχυρό χτύπημα στον κινητήρα ή στο ίδιο το σκάφος. Το γεγονός ανησύχησε τον χειριστή, που έκοψε αμέσως ταχύτητα και σταμάτησε το σκάφος. Κάναμε έρευνα κι εμείς επιτόπου πέφτοντας στη θάλασσα, αλλά δεν είδαμε τίποτα. Νομίζαμε ότι ήταν κάποιο μεγάλο ψάρι» φέρεται να είπε στους λιμενικούς ο ένας από τους 6 τουρίστες που έκαναν θαλάσσιο σκι με το μοιραίο ταχύπλοο.

Κρίσιμα ερωτήματα εγείρει η παρουσία του σκάφους στην περιοχή
 
Ο χειριστής του σκάφους έχει άδεια για θαλάσσια σπορ στην περιοχή της Ιαλυσού, αλλά, άγνωστο πώς, βρέθηκε να δραστηριοποιείται στην περιοχή ανάμεσα σε Φαληράκι και Αφάντου.

Οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου της Ρόδου αναφέρουν ότι το σκάφος κινούνταν σε απόσταση 100 έως 150 μέτρων από την παραλία, γεγονός που απαγορεύεται αυστηρά από τους κανόνες ασφαλείας.

Στις καταθέσεις όμως που έδωσαν ήδη στο Λιμεναρχείο της Ρόδου, τόσο οι 6 σκιέρ όσο και ο χειριστής επιμένουν ότι το σκάφος έπλεε σε απόσταση 500 τουλάχιστον μέτρων από την ακτή.

Η άτυχη γυναίκα συνήθιζε να κολυμπά μέχρι αργά

Η 37χρονη Ρωσίδα είχε έρθει για διακοπές στο νησί μας πριν από μερικές μέρες. Έμενε στην περιοχή Αφάντου και συνήθιζε να κολυμπά μέχρι αργά στη συγκεκριμένη παραλία, όπως κατέθεσε Ροδίτης φίλος της που την αναζήτησε.

Χθες ήταν το τελευταίο της κολύμπι. Όταν άργησε να δώσει σημεία ζωής, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο.

Καθώς στην περιοχή υπάρχει και στρατιωτικό φυλάκιο, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν παράλληλα το Λιμεναρχείο ότι στην παραλία υπήρχαν προσωπικά αντικείμενα λουόμενης παρότι είχε δύσει ο ήλιος.

Ακολούθησαν ολονύκτιες έρευνες. Οι υποψίες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Ενώπιον της εισαγγελέως αυτή την ώρα ο χειριστής
 
Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ο κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου Νίκος Αρμπουνιώτης, οι έρευνες για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ήδη συντάχθηκε ήδη δικογραφία σε βάρος του Ελβετού χειριστή, ενώ αργά το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να παραπεμφθεί στην αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου, η οποία θα απαγγείλει κατηγορίες. 

Με πληροφορίες από ΥΠΟΥΝΤ, Δημοκρατική, Ροδιακή,allaksogolies

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης